« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
VAŽAN POSJET

Škotska Katolička crkva želi da Papi pjeva Susan Boyle

Crkva bi voljela da Susan Boyle pjeva na misi u Glasgowu prilikom Papinog posjeta Velikoj Britaniji u rujnu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Susan Boyle

,

papa Velika Britanija

Škotska Katolička crkva želi da Susan Boyle, koja je planetarnu slavu stekla sudjelovanjem u televizijskom natjecanju, zapjeva pred papom Benediktom XVI. za njegova posjeta Velikoj Britaniji u rujnu, rekao je glasnogovornik.

Crkva bi voljela da Susan Boyle pjeva na misi u Glasgowu, rekao je glasnogovornik Katoličke crkve u Škotskoj.

Papin posjet anglikanskoj Velikoj Britaniji planiran je od 16. do 19. rujna. Benedikta XVI. trebala bi primiti kraljica Elizabeta II., a on bi posjetio škotski grad Edinburg te Canterbury na jugu i Coventry u središnjem dijelu Engleske. Planiran je njegov javni govor u Londonu i posjet ekumenskoj misi u Westminsterskoj opatiji, a bit će to prvi boravak Pape u Velikoj Britaniji nakon posjeta Ivana Pavla II. 1982. godine.

Posve nepoznata 49-godišnja žena, koja je radila u karitativnoj službi u svojoj župi, Boyle je u tv-emisiji "Britanija traži zvijezdu" osvojila drugo mjesto.

No mnogo je važnije to što je svojim anđeoskim glasom osvojila srca publike diljem svijeta. Gotovo 100 milijuna internetskih korisnika odgledalo je njezinu izvedbu teme iz mjuzikla "Jadnici", a njezin prvi album osvojio je prvo mjesto u prodaji nosača zvuka. U SAD-u je 710.000 primjeraka bilo prodano u tjedan dana. (hina/metro-portal)

26.04.2010. 15:09:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh