« Život
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
STVARNO?

Školarci nam oduzimaju jedan dan tjedno

Roditelji potroše dodatnih deset sati tjedno kako bi pripremili djecu za školu uz sve ostalo što rade - posao, kućanski poslovi i sl

Nema odmora!
Nema odmora! (Arhiva)
Više o

djeca

,

roditelji

,

školarci

Roditelji preko tjedna odrade još jedan radni dan pripremajući djecu za školu, pokazalo je istraživanje za koje mirne duše možemo reći - hvala, niste trebali, to znamo i sami!

Pa ako se u petak osjećate kao da ste odradili jedan dan više, istraživači potvrđuju da jeste. Doručak, pranje zuba i odijevanje znači da ćete zakasniti, nikad nema kraja, a onda nije čudno što se osjećate iscrpljeno. 

Istraživanje je napravilo Kellogg, a ispitano je 2000 roditelja školske djece. Otkriveno je da su roditelji napravili dodatnih deset sati tjedno kako bi pripremili djecu za školu uz sve ostalo što rade - posao, kućanski poslovi i sl. Broj zadataka popeo se na 43. Čini se da ih je puno ali tu su očite stvari kao traženje odjeće, odabir čarapa, pakiranje užine za školu, pripremanje večere i sl.

Ovo ispitivanje je spomenulo neke događaje koji se često događaju u stvarnom životu - polijevanje soka na odjeću kada je dijete potpuno spremno.

Istraživači su otkrili daroditeljima treba sat do dva dnevno kako bi obavili sve ove zadatke pa se prosječni roditelj budi u šest ujutro. "Htjeli smo otkriti kako izgledaju stvarna jutra roditelja kada imaju školsku djecu", kaže Jeremy Harper za Babyology.

10.09.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh