« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
potop u cumbriji

Sjeverozapad Engleske još pod vodom

Šezdesetak osoba je i dalje smješteno u privremenim skloništima dok je nekoliko stotina otišlo prijateljima i obitelji

(Getty Images)
Više o

Gordon Brown

,

cumbria pokrajina

,

poplave engleska

U poplavljenom području sjeverozapada Engleske u nedjelju traju operacije potraga i čišćenja.

U nedjelju ujutro počela je potraga za jednom nestalom ženom. Jedan kanuist je poginuo u subotu u Devonu na jugozapadu Engleske. U najpogođenijoj oblasti Cumbrie u petak je poginuo jedan policajac pri padu mosta. U 24 sata je palo više od 314 mm vode između četvrtka i petka, što je događaj koji se zbiva jednom u 500 godina, prema meteorološkim službama.

Smirenjem vremena voda se u subotu povukla iz središta grada Cockermoutha, gdje je sve prekriveno blatom. Ali nove kiše neće uskoro omogućiti rasčišćavanje. Šezdesetak osoba je i dalje smješteno u privremenim skloništima dok je nekoliko stotina otišlo prijateljima i obitelji.

Oko 1.300 stanova je oštećeno, a vlasti su naredile inspekciju 1.800 mostova Cumbrie. Šest mostova se srušilo i još barem šest je zatvoreno za promet. Premijer Gordon Brown koji je pogođeno područje posjetio u subotu, obećao je deblokirati milijun funti (1,11 milijuna eura).

Štete bi mogle biti veće od 100 milijuna funti (112 milijuna eura) prema Udruženju britanskih osiguravajućih kuća (ABI). I jug i zapad Irske također su pogođeni obilnim kišama bez presedana u "posljednjih 800 godina", priopćile su vlasti. (hina/metro-portal)

22.11.2009. 20:14:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh