« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NEMA UVJETA

Sjeverna Koreja želi nastavak pregovora o nuklearnom programu

Sjeverna Koreja je poručila ruskom pregovaraču u posjetu u Pjongjangu da je spremna za nastavak pregovora o svom nuklearnom programu obogaćivanja uranija

Više o

pregovori

,

Sjeverna Koreja

,

nuklearni program

"Sjeverna Koreja je spremna uključiti se u pregovore šestorice bez ikakvih uvjeta", ističe sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova. Sjever "nema ništa protiv da se razgovara o njegovu programu obogaćivanja uranija", rekao je glasnogovornik ministarstva, a prenijela je KCNA, nakon susreta sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandrom Borodavkinom.

Borodavkin je od petka do ponedjeljka boravio u Pjongjangu, gdje se sastao s ministrom vanjskih poslova Pak Ui-Chunom i drugim čelnicima komunističkog režima, po informacijama južnokorejske agencije Yonhap.

U šesteročlanim pregovorima o denuklearizaciji Sjeverne Koreje sudjeluju dvije Koreje, Rusija, Sjedinjene Države, Japan i Kina. Pregovori kojima je pokrovitelj Kina, na mrtvoj točki su od prosinca 2008. Pjongjang se službeno povukao iz pregovora u travnju 2009., mjesec dana prije nego je izveo svoj drugi nuklearni pokus.

Sjeverna Koreja je u studenome 2010. objavila i da ima tvornicu za obogaćivanje uranija i dosad je proizvodila svoje bombe s plutonijem.

15.03.2011. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh