« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POPLAVE

Sjeverna Koreja zamolila Južnu Koreju za pomoć

Prijatelji se prepoznaju u nevolji pa je tako Sjeverna Koreja zbog poplava zatražila pomoć južnih susjeda

Arch of Reunification
Arch of Reunification (Wikipedia)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

Sjeverna i Južna Koreja

Sjeverna Koreja zatražila je od južnokorejske vlade rižu, cement i građevinsku opremu kao pomoć nakon poplava koje su poharale tu zemlju.

Zahtjev je došao nakon ponude Južne Koreje da će siromašnom sjevernom susjedu pomoći s oko 8,5 milijuna američkih dolara u hrani i opremi za prvu pomoć, ali ne i riži ili građevinskom materijalu.

Postigne li se dogovor o isporuci pomoći biti će to prva pošiljka između dvije zemlje među kojima su odnosi zategnuti od ožujka kada je potopljen južnokorejski ratni brod za što vlada u Seoulu krivi Sjevernu Koreju.

Zahtjev za pomoć tijekom vikenda je upućen preko Crvenog križa Sjeverne Koreje, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap. No, dužnosnici "južnog" Crvenog križa i ministarstva za ujedinjenje nisu mogli odmah potvrditi tu informaciju.

Velike kiše u srpnju i kolovozu pogodile su sjeverne regije uz granicu s Kinom, ali i istočne provincije Sjeverne Koreje. Tisuće ljudi iz ovih krajeva zbog toga je bilo prisiljeno napustiti svoje domove.(hina/metro-portal)

07.09.2010. 08:05:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh