« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
OPET LUDUJU

Sjeverna Koreja testirala hidrogensku bombu

Kim Jong-un je pred malo manje od mjesec dana izjavio da su napravili hidrogensku bombu, što je nasmijalo analitičare - no nakon noćašnje probe više nikome nije smiješno

Kim Jong-un opet provocira
Kim Jong-un opet provocira (Arhiva)
Više o

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-un

,

hidrogenska bomba

Sjeverna Koreja noćas je testirala hidrogensku bombu, što je izazvalo paniku u cijelom svijetu. Nakon što je Kim Jong-un izjavio da su je njegovi znanstvenici napravili, nitko mu nije vjerovao sve do snažnog potresa zabilježenog danas u 9.30 po lokalnom vremenu kraj korejskog nuklearnog postrojenja Punngye-Ri.

Ovo je četvrto testiranje nuklearnog oružja u Sjevernoj Koreji koja se nalazi pod sankcijama SAD-a i UN-a zbog njenih programa razvoja nuklearnog oružja i raketnih sustava.

Kim Jong-un prošlog je mjeseca naznačio da je njegova zemlja, koja posjeduje nuklearno oružje, proizvela hidrogensku bombu. Sjeverna Koreja je već otprije "moćna država s nuklearnim oružjem koja je spremna aktivirati atomsku i hidrogensku bombu u pouzdanoj obrani svog suvereniteta", rekao je Kim Jong-un u prigodi inspekcijskog obilaska vojne baze.

Vijest o uspješnom testiranju hidrogenske bombe sjevernokorejska televizija je objavila nekoliko sati nakon što su agencije za praćenje seizmičkih aktivnosti iz više zemalja detektirale potres magnitude 5,1 u blizini sjevernokorejskog kompleksa za ispititivanje nuklearnog oružja.

Za danas popodne sazvana je izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, no teško možemo očekivati nešto pametno što će sjevernokorejskog vođu dovesti pameti ...


06.01.2016. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh