« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
WTF?!

Sjeverna Koreja spremna za napad na SAD

Raketne postrojbe i dalekometno topništvo stavljeno je u stanje pripravnosti za napad na SAD

Hoće li Sj. Koreja stvarno napasti SAD?
Hoće li Sj. Koreja stvarno napasti SAD? (Arhiva)
Više o

SAD

,

Sjeverna Koreja

,

Treći svjetski rat

,

rakete

,

napad na SAD

'Zapovjedništvo korejske narodne vojske izjavljuje da sve topničke postrojbe, među kojima i strateške raketne postrojbe i postrojbe dalekometnog topništva stavlja u stanje 'borbene pripravnosti'', piše KCNA a prenosi AFP.

Te snage moraju biti spremne za napad na 'sve američke vojne baze na području Azije i Pacifika, pa tako i na sjevernoamerički kontinent, Havaje i Guam' te na Južnu Koreju, dodaje zapovjedništvo u priopćenju koje prenosi KCNA.

Nova južnokorejska predsjednica upozorila je u utorak Pjongjang da je odustajanje od njegova nuklearnog i balističkog programa 'jedini put želi li opstati' i pozvala ga 'na promjene', u času dok raste napetost na korejskom poluotoku.

'Želi li Sjever opstati, jedini put je da prestane s provokacijama i prijetnjama, odustane od nuklearnog i balističkog oružja te postane odgovoran član međunarodne zajednice', poručila je Park Geun-Hye, koja je u veljači preuzela najvišu državnu dužnost.

'Sjeverna Koreja još prijeti našoj nacionalnoj sigurnosti', dodala je predsjednica u govoru u povodu treće obljetnice potonuća južnokorejske korvete koju je Pjongjang pogodio torpedom, kako tvrdi Seul.

26.03.2013. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh