Metro-portal.hr

objavljeno 26.03.2013. 18:01:00
WTF?!

Sjeverna Koreja spremna za napad na SAD

Raketne postrojbe i dalekometno topništvo stavljeno je u stanje pripravnosti za napad na SAD

Hoće li Sj. Koreja stvarno napasti SAD?
Hoće li Sj. Koreja stvarno napasti SAD? (Arhiva)

'Zapovjedništvo korejske narodne vojske izjavljuje da sve topničke postrojbe, među kojima i strateške raketne postrojbe i postrojbe dalekometnog topništva stavlja u stanje 'borbene pripravnosti'', piše KCNA a prenosi AFP.

Te snage moraju biti spremne za napad na 'sve američke vojne baze na području Azije i Pacifika, pa tako i na sjevernoamerički kontinent, Havaje i Guam' te na Južnu Koreju, dodaje zapovjedništvo u priopćenju koje prenosi KCNA.

Nova južnokorejska predsjednica upozorila je u utorak Pjongjang da je odustajanje od njegova nuklearnog i balističkog programa 'jedini put želi li opstati' i pozvala ga 'na promjene', u času dok raste napetost na korejskom poluotoku.

'Želi li Sjever opstati, jedini put je da prestane s provokacijama i prijetnjama, odustane od nuklearnog i balističkog oružja te postane odgovoran član međunarodne zajednice', poručila je Park Geun-Hye, koja je u veljači preuzela najvišu državnu dužnost.

'Sjeverna Koreja još prijeti našoj nacionalnoj sigurnosti', dodala je predsjednica u govoru u povodu treće obljetnice potonuća južnokorejske korvete koju je Pjongjang pogodio torpedom, kako tvrdi Seul.

26.03.2013. 18:01:00
http://metro-portal.hr/sjeverna-koreja-spremna-za-napad-na-sad/77258/