« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
zadnje uporište komunizma

Sjeverna Koreja nazvala američku tajnicu 'vulgarnom i neinteligentnom'

Sjeverna Koreja odbila pregovore i izvrijeđala Clinton

(Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Sjeverna Koreja

,

nuklearni program

Sjeverna Koreja je u četvrtak priopćila da odbija sudjelovanje u šesterostranim pregovorima o nuklearnom programu sve dok se Sjedinjene Države ne odreknu svoje "neprijateljske politike", a usput je američku državnu tajnicu nazvala "vulgarnom i neinteligentnom", javljaju agencije.

"Pregovori šest strana su gotovi", kazao je Ri Hung Sik, glasnogovornik sjevernokorejskog izaslanstva na konferenciji Saveza zemalja jugoistočne azije (ASEAN) o sigurnosti, održane u tajlandskom Phuketu, prenosi AP.

Spomenuti pregovori sa SAD-om, Rusijom, Kinom, Japanom i Južnom Korejom završili su prošle godine nakon što je Pjongjang obećao da će obustaviti razvoj nuklearnog programa, podsjeća Reuters.

Kako prenosi AFP, Pjongjang se također našao uvrijeđenim nakon što je američka državna tajnica Hillary Clinton Sjevernu Koreju usporedila s razmaženim djetetom, a komunistički je režim uzvratio riječima da je Clinton "vulgarna i neinteligentna".

"Clinton je izgovorila nekoliko vulgarnih primjedbi, nedostojnih njezina položaja....njezine riječi ukazuju da nije baš inteligentna", izjavio je glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova čije riječi prenosi službena agencija KCNA.

"Ponekad se doima kao nižerazredna školarka, a katkada kao umirovljenica u kupnji. Smiješna je to dama, koja nije svjesna elementarnog načina ophođenja u svijetu", prenosi KCNA.

Izvor: Hina

23.07.2009. 11:27:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh