« Fun
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
20 TONA

Sjeverna Koreja će dug Češkoj vraćati ginsengom?

Ginseng između ostalog služi kao afrodizijak, a budući da Sjevernoj Koreji nedostaje deviza, Česima bi mogli isporučivati upravo tu biljku

ginseng
ginseng (Wikipedia)
Više o

Sjeverna Koreja

,

kombajn

,

šetnje

Sjeverna Koreja bi, u nedostatku deviza, dio duga Češkoj mogla vratiti isporukama ginsenga, biljke koja, među ostalim, služi kao afrodizijak, objavilo je u srijedu češko ministarstvo financija.

"Tijekom radnog sastanka pitali smo Sjevernokorejce što bi nam mogli ponuditi, pa se ginseng pokazao kao jedna od opcija, što zasad nije službeno ponuđeno", rekao je zamjenik ministra financija Tomaš Zidek, prenosi AFP.

Češki dnevni list "Dnes" nedavno je izvijestio da je Sjeverna Koreja spremna tom biljkom platiti pet posto duga Češkoj, koji iznosi 186 milijuna kruna (54 milijuna kuna), a nastao je tijekom kupnje čeških tramvaja i tehničkih uređaja.

List precizira da je riječ o 20 tona ginsenga, a Česi na godinu konzumiraju samo 1,4 tone te biljke pomoću koje se bore protiv umora, artritisa i visokog kolesterola.

Zidek smatra da zamisao nije loša i navodi da su nakon objave tog članka primili mnoge upite zainteresiranih za tu ponudu. (hina/metro-portal)

11.08.2010. 21:13:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh