« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ZA BOLJU CIRKULACIJU

Sjemenke rajčice umjesto aspirina

Fruitflow je ime gela iz sjemenki rajčice koji ima blagotvoran učinak na krvnu cirkulaciju što ga čini izvrsnom prirodnom zamjenom za aspirin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

cirkulacija

,

aspirin

,

rajčica

,

Fruitflow

,

sjemenke rajčice

Gel koji se može pronaći u sjemenkama rajčice može pomoći u očuvanju cirkulacije krvi sprečavajući njeno grušanje, pokazala su nova klinička ispitivanja. Karakteristike tog gela, koji se može dodavati hrani jer je bezbojan i bezokusan, otkrili su britanski znanstvenici i patentirali ga pod nazivom Fruitflow.

Novo otkriće već se koristi u jednoj vrsti voćnog soka, a uskoro bi se mogao početi dodavati i u druge prehrambene proizvode jer su zdravstvene službe EU prihvatile izviješće u kojem stoji da Fruitflow poboljšava cirkulaciju, piše britanski Telegraph.

Aspirin ima isti učinak, ali za razliku od gela iz sjemenki rajčice on snažno blokira jedan od uzroka zgrušavanja krvi, dok Fruitflow lagano ublažava ostala tri ključna razloga problema.

Milijuni starijih osoba u svijetu svakodnevno piju male doze aspirina kako bi poboljšali krvnu cirkulaciju no, to može imati i neželjene posljedice poput krvarenja ili stvaranja čira na želucu.

Znanstvenici s instituta Rowett iz Aberdeena, koji su istražujući pozitivne učinke mediteranske hrane na zdravlje došli do ovog otkrića, kažu kako je Fruitflow vrlo dobra prirodna zamjena za aspirin te da do danas nisu zabilježene nikakve nuspojave tog proizvoda.

Poboljšanja u cirkulaciji vidljiva su već tri sata nakon konzumacije, a učinak traje do 18 sati što Fruitflow čini idealnim za uporabu na dnevnoj bazi, dodali su istraživači.

23.12.2009. 06:45:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh