« Kultura
objavljeno prije 2 sata i 29 minuta
OSVRT

Sjećanja na grad Nevena Otavijevića

Svaki motiv obilježen je morskim plavetnilom i obrisima otoka u daljini, govoreći o bliskoj povezanosti sva tri elementa mora, obale i otočja

Neven Otavijević
Neven Otavijević (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Neven Otavijević

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar, Zadranin Neven Otavijević kontinuirano slika u svom atelijeru , nadahnuto tretirajući vedute Zadra i njegove šire okolice, pronalazeći u njima uzbudljivu inspiraciju.

Nedavno je kreirao nekoliko akrila na lesonitu srednjeg formata i jedan pastel s motivima zadarskog predgrađa Kožino i pogled na dio Zadra i otoke, vidikovac, dok je treći pastel „ fiktivni pejzaž moje duše", ističe autor.

Motivi predgrađa nose dojam lepršavosti, ugodnosti, prozračnosti , niz elemenata stare i nove arhitekture sjajno se uklapa sa zelenilom u jedinstvenu cjelinu, trenutak života u sunčanom danu u dalmatinskom gradu više tisućljetne povijesti.

Svaki motiv obilježen je morskim plavetnilom i obrisima otoka u daljini, govoreći o bliskoj povezanosti sva tri elementa mora, obale i otočja.

Pastel je malo tamniji, zgusnutiji, kuće su pripijene jedna uz drugu iza aleja drveća, dok se u daljini nazire bijelo jedro, brod koji slobodno plovi, poput misli.

Neven Otavijević ostavlja snažan trag u suvremenom slikarstvu svojom osebujnom produkcijom i vrsnim tretiranjem mediteranskih motiva.

Piše: Miroslav Pelikan
29.08.2024. 09:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh