« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
radar

Sjajna večer na varaždinskom Radar festivalu

Na Radar festivalu nastupili Santana, Eric Burdon i The Animalsi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Radar festival

,

Santana Varaždin

,

Burdon Varaždin

Pred gotovo devet tisuća posjetitelja sinoć je na Gradskom stadionu u Varaždinu održan 3. po redu RADAR festival, čija je zasigurno najveća zvijezda bio jedan od najboljih živućih gitarista Carlos Santana.

Hitovima poput Soul sacrifice, Into the night i Maria, Maria Santana je oduševio brojnu domaću, ali i publiku iz Austrije, Slovenije, Mađarske, pa čak i iz udaljenijih zemalja.

Odličnim hitovima i kvalitetnom izvedbom Santana je potvrdio status jednog od najvećih rockera današnjice koji je karijeru započeo točno prije četrdeset godina nastupom na Woodstocku.

Osim Santane u Varaždinu je nastupio i kralj rock & soula Solomon Burke, autor vječnih hitova poput Cry to me i Everybody need somebody to love, ovjenčan Grammyem 2002. godine.

Legendarni Eric Burdon i The Animalsi osvojili su publiku RADAR festivala hitovima poput House of rising sun, It's my life i Don't let me be misunderstood.

Prije Eric Burdona i The Animalsa nastupila je britanska novovalna zvijezda Joe Jackson, zatim Zoran Predin i Lačni Franc, kalifornijska rock-atrakcija Tripdavon. RADAR festival otvorili su varaždinski rokeri Voodoo Lizards koji su nedavno boravili u Americi na snimanju novih glazbenih materijala.

Varaždinski RADAR festival jedan je od rijetkih festivala u ovom dijelu Europe koji je uspio okupiti čak tri člana prestižne ustanove Rock and roll hall of fame.

13.07.2009. 08:03:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh