« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
MLJAC

Sjajna dijeta s cimetom i medom

Tko kaže da dijeta mora uključivati neukusnu i groznu hranu koju ne volite? Ova dijeta je izuzetno učinkovita, a istovremeno prefina... mljac!

Magična dijeta nevjerojatnog okusa
Magična dijeta nevjerojatnog okusa (Arhiva)
Više o

dijeta

,

med

,

cimet

,

najbolja dijeta

Dijeta je u proljeće jedan od najtraženijih pojmova na tražilicama, jer svima nam je cilj ući u prošlogodišnju odjeću i izgledati najbolje moguće na plaži.

Naravno, tu je i fizička aktivnost koja će nam pomoći ubrzati metabolizam, iznojiti toksine i sagorjeti višak nakupljenih masti, no uz to si možete pomoći i s par trikova iz kuhinje.

Možda i najbolji među nijma je kombinacija cimeta i meda, čudesan par namirnica koji na Dalekom istoku koriste već preko 2 tisuće godina.

Zašto je ta kombinacija toliko učinkovita? Svaki od sastojaka zasebno predstavlja pravo malo čudo prirode, a kad se udruže, nema tog viška kilograma koji ne mogu savladati ako ste uporni i dosljedni.

Cimet - pojačava osjećaj sitosti, snižava kolesterol i trigliceride u krvi te čini tijelo osjetljivim na inzulin i održava normalnom razinu šećera u krvi, a uz sve to poznat je kao namirnica koja jača imunitet.

Med - ubrzava metabolizam i potiče topljenje masnih naslaga te regulira šećer u krvi. Stabilan šećer u krvi utječe na naš apetit tako što ga smanjuje. Osim što pridonosi osjećaju sitosti, med jača naš imunitet.

Napitak od cimeta i meda

Sastojci

žlica meda
pola žličice cimeta
sok od polovice limuna
2 dl tople vode

Priprema

Pomiješajte sve sastojke osim vode sve dok ne dobijete homogenu smjesu, pa dodajte toplu vodu i miješajte sve dok se smjesa potpuno ne otopi u njoj. 

Primjena

Napitak radite svjež, svakoga jutra i popijte ga na prazan želudac.

Savjeti

Med i cimet moraju biti potpuno prirodni, organskog podrijetla - med nabavite izravno od proizvođača (sigurno znate nekog tko zna nekog... znate kako to ide), a cimet mora biti cejlonski jer, za razliku od kineskog iz trgovina, ima puno manji udio kumarina, organskog spoja koji opterećuje bubrege i jetru.

Naravno, uz sve to potrudite se i vježbati ili makar ubrzano hodati pola sata dnevno, a pripazite i na količinu hrane koju jedete tijekom dana.

06.04.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh