« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
PROGRAM

Sjajan tjedan u SAX!-u

Srijeda je rezevirana za Novi hrvatski jazz, četvrtak donosi Kreativni glazbeni kolektiv, dok je u petak na rasporedu SAX Friday Legends

Juraj Novoselić s ekipom jazzera nastupa u srijedu
Juraj Novoselić s ekipom jazzera nastupa u srijedu (Arhiva)
Više o

klub SAX

,

Novi hrvatski jazz

,

Kreativni glazbeni kolektiv

SAX! i ovoga tjedna donosi sjajan program koji će zadovoljiti svako uho, pa da krenemo od srijede, 29. listopada kad će u sklopu koncertnog ciklusa ''Novi hrvatski jazz' nastupiti će hrvatski bubnjar i skladatelj Janko Novoselić uz pratnju Ivana Kapeca i Elvisa Penave na gitarama i Gorana Delača na basu.

Na križanju između jazza, fusiona, rocka i elektronike nalazi se čarobno mjesto u kojem glazbenici ovog kvarteta nalaze svoj zvuk i izričaj. Glazba koju piše Janko Novoselić na tragu je minimalizma, ali i dalje poštuje jazz forme, pa tako ima mjesta i za improvizaciju, ali i za postizanje mantričnog ritma.

Forma kvarteta sa dvije gitare je na tragu izvođača kao što su Bill Frisell, Pat Metheny, pa i Radiohead, Do Make Say Think i Steve Reich. Električni žičani instrumenti stvaraju posebnu vrstu zvuka koja u ovoj formi dolazi do izražaja i stvara posebnu atmosferu.

U postavi kvarteta su redom glazbenici poznati po svojem radu u vrlo različitim poljima i oblicima glazbe, pa tako je ova postava idealna za otkrivanje novih zvukova, ali istovremeno ukorijenjena u tradiciju improvizacijske glazbe.

Početak koncerta je oko 21 sat, a ulaz na koncert je besplatan.

U četvrtak, 30. listopada s početkom u 21 sat klub Sax! će u sklopu programa 'Kreativni glazbeni kolektiv' ugostiti mlade rock glazbenike Zorana Mišića i Juraja Jurlinu.

Zoran Mišić i Juraj Jurlina zagrebačkoj će publici predstaviti svoj novi akustični projekt „The Whiskeys" nakon čega će glazbenici nastupiti i sa svojim bendovima.

Oba glazbenika trenutno rade na snimanju novih glazbenih materijala, a novi singlovi će uskoro ugledati svjetlo dana. Jedan će u live izvedbi prvi put biti predstavljen upravo na pozornici Saxa.

Juraj Jurlina će ovim koncertom predstaviti svoj novi singl „Znam što želim" te je povodom koncerta izjavio:

  • Nova pjesma „Znam što želim" dosta je osobna. Krenuo sam ju pisati u trenucima nakon prekida jedne duže veze, a završio ju nešto kasnije. Većina ljudi zna za svakakve stvari koje prolaze kroz glavu u tom 'pokidanom' stanju i često sami nismo ni sposobni posložiti sve natrag na svoje mjesto. Ja sam imao sreću da sam tada upoznao osobu koja me izvukla iz tog ružnog mjesta i vratila mi pozitivnu energiju koja mi je nedostajala da bih shvatio što zapravo želim.

Zoran Mišić također uskoro najavljuje novi singl, a u pripremi je i novi album za koji je upravo on sam napisao većinu materijala, otkrivajući tako kroz pjesme vrlo osobne trenutke iz svog života.

U četvrtak vas uz autorske pjesme mladih rokera očekuju i izvrsne obrade blues, rock i metal uspješnica, pa svratite u klub Sax po dozu akustične i električne rock energije!

Početak koncerta je oko 21 sat, a cijena karte iznosi 15 kn. 

Petak, 31.10.2014. Sax Friday Legends:

Živa legenda

Koncert počinje u 22 sata, a cijena karte iznosi 20 kuna

28.10.2014. 17:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh