« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
MAESTRO

Sjajan koncert Placida Dominga u Areni

Zadivljujuće je bilo slušati jedan od najboljih glasova klasične glazbe i jedinstvenu interpretaciju maestra Dominga

Placido Domingo i gosti na kraju koncerta
Više o

Arena Zagreb

,

Placido Domingo

,

koncert

,

Tony Cetinski

Placido je na sinoćnjem koncertu briljirao i pokazao zašto je jedan od najvećih živućih umjetnika. Zajedno s gostima, sopranisticama Angel Blue i Micaele Oeste te hrvatskim tenorom Tonyjem Cetinskim,u pratnji Zagrebačke filharmonije, slavni tenor priredio je dvoipolsatni praznik glazbe za publiku u zagrebačkoj Areni.

Zadivljujuće je bilo slušati jedan od najboljih glasova klasične glazbe i jedinstvenu interpretaciju maestra Dominga.Svaku od brilijantnih izvedbi publika je nagradila ovacijama, a duet Placida Dominga i Tonyja Cetinskog " O sole mio" publika je posebno pozdravila dugim aplauzom podrške domaćem izvođaču.

Domingo i njegovi gosti, američke sopranistice Angel Blue i Micaela Oeste, te hrvatski pjevač Tony Cetinski, doživjeli su ovacije oduševljene publike izvevši između ostalih djela Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i Franza Lehara.

Vrhunac koncerta ipak je bio bis u kojem su Domingo i njegovi gosti izveli klasike poput "Besame mucho", "O sole mio" i "Over the Rainbow".

Oeste je oduševila publiku arijom "O mio bambino caro" iz Puccinijeve jednočinke "Gianni Schicchi", a najveći pljesak Domingo je zaslužio izvedbom glazbenog standarda "Granade".

Prvim dijelom koncerta dominirale su arije iz poznatih opera Verdija, Julesa Masseneta, Puccinija i drugih, a otvorila ga je Zagrebačka filharmonija izvedbom overture za komičnu operu "Don Pasquale" talijanskog skladatelja Gaetana Donizettija.

Uslijedio je ljubavni duet maestra Dominga i sopranistice Blue "Gia nella notte densa" iz Verdijeva "Otella", što je publika dočekala burnim pljeskom.

Svu raskoš svog bogatog glasa raspona od više od četiriju oktava Domingo je pokazao izvedbom arije "O souverain, o juge, o pere" iz Massenetove tragikomedije "Le Cid", a poseban pljesak zaslužila je Oeste svojom izvedbom arije "O luce di quest'anima" iz operne melodrame "Linda di Chamounix" Donizettija.

Drugi dio koncerta bio je posvećen popularnoj glazbi pa su tako repertoarom dominirale arije iz mjuzikala i opereta te sarsuele.

Domingo je otpjevao poznatu ariju "Dein ist mein ganzes Herz" iz Leharove "Zemlje smiješka", a u duetu s Oeste "Lippen Schweigen" iz "Vesele udovice" austrijskog kompozitora.

Domingo i gosti izveli su i popularne pjesme iz mjuzikala "My Fair Lady" Fredericka Loewea i "West Side Story" Leonarda Bernsteina.

Poželjevši Zagrebačkoj filharmoniji sretnu 140. obljetnicu, Domingo se zahvalio organizatorima i sudionicima koncerta, te oduševljenoj publici poručio: "Nemojte nas zaboraviti!", nakon čega je koncert zaključen zajedničkom grandioznom izvedbom "Non ti scordar di me" (nemoj me zaboraviti) napuljskog skladatelja Ernesta De Curtisa.

Zagrebačkom filharmonijom ravnao je američki dirigent Eugene Kohn, koji posljednjih 25 godina usko surađuje s Domingom.

Veličanstveni koncert održan je u sklopu humanitarne akcije " Glasom prema zdravlju". Organizatori koncerta, agencija Nobilo i Cetinski, od svake kupljene ulaznice dio sredstava donirali su za humanitarnu akciju "Glasom prema zdravlju", a partner projekta tvrtka Pliva izdvojeni dio sredstava od kupljenih ulaznica je udvostručila.

Cjelokupan iznos od 500.000 kuna je doniran Centru za fonijatriju Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb u svrhu znanstvenog i stručnog unapređenja dijagnostičkih, terapeutskih i rehabilitacijskih postupaka .

Ček sa ukupno prikupljenim iznosom predstojniku ORL klinike doktoru Dragi Prgometu uručio je slavni tenor Placido Domingo nakon održanog koncerta u zagrebačkoj Areni.

Placido Domingo uručuje donaciju

22.10.2011. 08:59:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh