« Život
objavljeno prije 10 godina
RAZMISLITE

"Sitnice" koje potkopavaju svaku vezu

Svaka je veza bolja ako je komunikacija bolja, no često radimo stvari za koje nismo ni svjesni da kod partnera izazivaju osjećaj nezadovoljstva

Malo dobre volje i problemi se mogu riješiti
Malo dobre volje i problemi se mogu riješiti (Shutterstock)
Više o

veze

,

nered

,

nezadovoljstvo

,

loše navike

,

kolutanje očima

,

prekidanje sugovornika

Što ljudima najviše smeta kod partnera? Uvijek se u istraživanjima postavljaju takva pitanja, i uvijek su na prvim mjestima iste "sitnice" preko kojih teško prelazimo jer ih osjećamo kao ponižavanje i nepoštovanje.

Tako, primjerice, istaknuto mjesto ima ružan običaj prekidanja partnera kad govori. Da, ima parova koji su kak taubeka dva, tj. svako malo netko od njih leti kroz prozor, ali se i dalje vole i to kod njih funkcionira. No, kod većine parova osoba koju se prekida kad govori to doživljava kao demonstraciju moći partnera, pa se više ne osjeća ravnopravno u vezi. Recept je jednostavan - sjetite se što su vas učili kad ste bili mali i primjenite to.

Druga stvar koja u razgovoru izuzetno smeta je kolutanje očima. Možda to radite i nesvjesno, no ako vaš partner to vidi, shvaća to kao jasan znak omalovažanja koji će sigurno narušiti povjerenje u vezi.

Stalno ispravljanje i sitničavost trajno narušavaju odnose u vezi, jer treba dozvoliti da svatko ima svoj način na koji nešto radi - sprema posuđe ili veš u perilicu, toči kavu, priprema jaja ... Partner koji zahtijeva da se sve radi isključivo na njegov način definitivno ne uvažava drugog partnera kao jednakopravnu osobu, što u konačnici u najvećem broju slučajeva dovodi do raskida.

Za kraj, nemojte ostavljati nered za sobom. OK, ne mora sve biti kao po špagici, no ostavljanje svojih stvari po cijeloj kući znači da očekujete od partnera da ih spremi za vama jer vi, eto, ne možete razmišljati o tako malim stvarima. Možda, ali onda zaradite za batlera, a partnera pustite na miru.

22.05.2014. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh