« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
KRIVE SU VRUĆINE?

Šišljagić: Ne može meni nitko zabraniti da govorim

Vladimir Šišljagić kaže da je u posljednji tren izbačen kao govornik u Dalju, a Tomislav Karamarko tvrdi da su samo htjeli skratiti protokol

vladimir šišljagić dalj
vladimir šišljagić dalj (Vlado Kos/Cropix)
Više o

Branimir Glavaš

,

Jadranka Kosor

,

Tomislav Karamarko

,

Vladimir Šišljagić

,

AFI nagrada

,

datum ulaska EU

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izrazio je danas nezadovoljstvo što je, kako je rekao, Vladinim protokolom u posljednji trenutak izbačen kao govornik na obilježavanju 19. obljetnice masakra u Dalju.

"Ispričavam se obiteljima i svim stradalnicima nezapamćenog masakra koji se ovdje dogodio prije 19 godina, ali nitko u slobodnoj Hrvatskoj ne može meni ili nekom drugom zabraniti da govorim, a to je upravo pokušao Vladin protokol", izjavio je Šišljagić okupljenim novinarima.

Istaknuo je da prije početka svečanosti nije bilo riječi o tome da on kao župan ne bi govorio na obljetnici, već da mu je pred sam početak svečanosti rečeno da će govoriti samo premijerka Kosor i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

>> Dalj: Šišljagić i Karamarko se posvađali tko će prvi za govornicu

Izrazio je uvjerenje da je premijerka u Dalj došla zato da bi "ublažila" to što je Vrhovni sud potvrdio osuđujuću presudu za Branimira Glavaša, ističući da HDSSB, kojega je Šišljagić predsjednik, a Glavaš utemeljitelj, stoji čvrsto iza Glavaša uvjeren u njegovu nevinost. Isto su mišljenje izrazili i potpredsjednik stranke Dinko Burić te osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, također prigovorivši što je Šišljagiću, kako su rekli, zabranjeno govoriti.

Karamarko: Ne možemo dopustiti političku kampanju

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbacio je, pak, Šišljagićeve optužbe da mu je protokol zabranio govoriti u Dalju, ali i poručio kako njegovo ministarstvo neće dopuštati da se na mjestima stradavanja vodi politička kampanja.

Karamarko je za Hrvatski radio izjavio da je MUP organizator obljetnice u Dalju te da je protokol kreirao na način da bude kratak, budući da su velike vrućine, a govori se u pravilu ponavljaju. "Htjeli smo doista načiniti tako da se kažu bitne stvari, ali kroz dva govora. Prema tome, nije tu bilo nekakve namjere u odnosu na župana", rekao je ministar, misleći na svoj i govor Jadranke Kosor.

Karamarko je Šišljagićev stav da je Kosor došla u Dalj kako bi ublažila posljedice presude Glavašu nazvao "obezvrjeđivanjem ove značajne obljetnice".

"Ovo je zadnje mjesto, i sva naša ovakva sveta mjesta, na kojima se može otpočinjati kampanju i skupljati nekakve političke poene. Možda će sada tu biti pet ili deset više glasova za izvjesnu stranku, ali na ovakvim mjestima to sigurno više neće raditi, mi to nećemo dopustiti zbog svih policajaca koji su izginuli u Domovinskom ratu", rekao je Karamarko. (hina/metro-portal)

01.08.2010. 16:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh