« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MALI POGON

Široke ulice - žestoka koncertna promocija u Tvornici Kulture 27.11.!

Zvuk koji nudi mladi zagrebački rock band Široke ulice na svom debitantskom albumu „Bijesni Dylan“ pojavljuje se uvijek ispočetka, u svakom razdoblju rocka, kaže Hrvoje Horvat

Široke ulice promoviraju album Bijesni Dylan
Široke ulice promoviraju album Bijesni Dylan (Menart)
Više o

Široke ulice

,

koncertna promocija

,

Bijesni Dylan

Filip Komadina, Borna Ocvirk, Marko Balenović  i Ivan Cottiero osnovali su Široke ulice krajem 2012. godine, a u samo par mjeseci napravili 10-ak autorskih pjesama, što im je bilo sasvim dovoljno da počnu 'harati' zagrebačkim rock klubovima. Bez ijednog singla vani, zahvaljujući isključivo svojoj nevjerojatnoj energiji, volji, trudu i talentu, ova 4 mlada rokera u samo par svirki uspjeli su osvojiti dovoljno fanova koji su od njih tražili samo jedno - pravi rock album!

Vođeni energijom koju dobivaju, ali i prvenstveno daju, članovi Širokih ulica odlučili su tu želju fanova, a svoj san, i ostvariti.  Danas, samo 2 godine nakon prve svirke, Široke ulice ponosno u rukama drže svoj prvi studijski album - 'Bijesni Dylan'

Neki bi mogli reći - ovi dečki pucaju visoko, ali želja i strast kojom vladaju svakom pozornicom na koju se popnu uvjerit će svakoga i zašto. Brzo stvaraju i ostvaruju, napucani pozitivom i odličnom energijom koja će napasti  sve vas koji ste dovoljno hrabri da večer zadnjeg četvrtka u studenom  provedete u Tvornici kad će predstaviti svoj prvi studijski album „BIJESNI DYLAN"!

Dylanovo bjesnilo zarazit će mali pogon Tvornice kulture 27. studenog u 21 sat, a što dečki već mjesecima 'znojno' spremaju za taj dan, komentira Borna Ocvirk: 'Za nastup u Tvornici pripremamo cijeli show! A ovakvi se koncerti, kao i prve ljubavi, pamte zauvijek!'

'Imamo odličan album, a i naziv albuma je trebao zvučati odlično - zato smo odabrali naziv Bijesni Dylan' - dodaje Borna Ocvirk. Ali ništa se ne događa slučajno ili zbog čiste estetike, pa je tako vokal Filip Komadina preko noći dobio alter ego bijesnog Dylana u kojem se savršeno pronašao  - a kako on točno izgleda i što radi na sceni bit će poznato tek na samom koncertu u malom pogonu Tvornice kulture.

Izlasku albuma prethodila su tri singla koji su redom drugačiji jedan od drugog što pokazuje slojevitost Širokih ulica i ozbiljne namjere mladih rockera; „Sve je u redu", „Sunce je došlo" i posljednji, ujedno najžešći singl kojim su najavili sam izlazak albuma, „Sviraj rani rock'n'roll",  gdje ih 'progone' Johhny Cash, Bruce Springsteen, Muddy Waters i svi drugi zbog kojih je ova pjesma i nastala. Na prvom studijskom albumu ovih mladih i obećavajućih rokera, uz već spomenute i poznate nam pjesme, naći će se još 7 potpuno novih pjesama.

'Zvuk koji nudi mladi zagrebački rock band Široke ulice na svom debitantskom albumu „Bijesni Dylan", pojavljuje se uvijek ispočetka, u svakom razdoblju rocka. Bez ikakvih velikih tajni, frenetični gitarski rock, ljepljive melodije i energija koja viri iz zvučnika označile su početak rada mnogih rock bendova.' - komentira novi album Širokih ulica priznati glazbeni kritičar Hrvoje Horvat, te dodaje: 'Jasne i pregledne pjesme na albumu „Bijesni Dylan", odlična svirka, volja i energija koje kapaju sa svih dosadašnjih videospotova i koncerata Širokih ulica i primjereni image kakav su na početku gradili maloljetni Arctic Monkeys - spajanje vintage looka s alkemijom koja vlada između gitarista i autora Borne Ocvirka i pjevača Filipa Komadine - temelj su na kojem Široke ulice kreću na svoju vožnju rock scenom.'

Kakav zvuk nudi „Bijesni Dylan", poslušajte na presjeku prvog studijskog albuma Širokih ulica:

Album Bijesni Dylan od danas je u prodaji, a povodom izlaska albuma i koncerta u Zagrebu, u Aquariusovom CD shopu u Varšavskoj vas čeka i 50 paketa CD + ulaznica po cijeni od samo 60,00 kn.

Ulaznice za koncert u prodaji su od danas putem Entrio online sustava te na svim Entrio prodajnim mjestima po cijeni od 25,00 kn ili po cijeni od 30,00 kn na dan koncerta.

12.11.2014. 11:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh