« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SIRIJSKI KAOS

Sirijski tenkovi stigli nadomak turske granice

Nadomak omanje vojne baze u Guevecciju, turski policajci su postavili vreće pijeska i uz pomoć dalekozora prate stanje na terenu

Sirijski tenk
Sirijski tenk (YouTube)
Više o

Turska

,

Sirija

,

izbjeglice

,

tenkovi

Sirijski tenkovi i vojnici stigli su u četvrtak nadomak turskoj granici, gdje su se sklonile tisuće izbjeglica bježeći pred represijom, izjavili su turski očevidci za francusku novinsku agenciju, a prenosi Hina.

Informaciju zasad nije moguće provjeriti. Stanovnik turskog sela Gueveccija, tik uz granicu, rekao je da je oko 6.00 sati po mjesnom vremenu (5.00 sati po srednjoeuropskom) vidio više tenkova i vojnika na brijegu, manje od kilometra udaljenom od granice.

Turska zastava koju su izbjeglice u znak zahvalnosti Turskoj postavili prije nekoliko dana na zgradi na obronku toga brijega u kojoj je smješten velik broj sirijskih izbjeglica, zamijenjena je sirijskom zastavom, izvijestio je novinar agencije France Pressea.

Nadomak omanje vojne baze u Guevecciju, turski policajci su postavili vreće pijeska i uz pomoć dalekozora prate stanje na terenu, dodaje agencija. No tijekom jutra nije bilo dojava o dolasku izbjeglica na tursku stranu granice.

Tisuće sirijskih izbjeglica podigli su imrovizirane logore uz tursku granicu koju se ne odvažuju prijeći zbog straha da se neće moći vratiti kući. Navode da su dobili uvjeravanja turskih vlasti da u slučaju opasnosti mogu prijeći granicu koju označava tek bodljikava žica. U utorak su se u Guevecciju čuli pucnji iz lakog oružja i eksplozije, a činilo se da dopiru s brijega na kojemu su četvrtak viđeni tenkovi.

23.06.2011. 11:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh