« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
DUZS

Sinoćnje nevrijeme uzrokovalo poplave, rušilo krovove i kidalo elektromrežu

U nevremenu koje je jučer zahvatilo veći dio kontinentalne Hrvatske najgore je prošao Sisak, ali nisu pošteđeni ni Zagreb, medulin, Rovinj, Bjelovar i Čazma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

nevrijeme

,

Sisak

,

Oluja

,

kiša

,

Rovinj

,

poplava

,

Bjelovar

,

ulične krađe

,

zlatnina

Sinoćenje i noćašnje nevrijeme koje je zahvatilo Istarsku i više kontinetalnih županija prouzročilo je kvarove na elektromreži, poplave cesta i podruma, rušenja krovova, no nitko nije ozlijeđen.

Kako je jutros izvijestila Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUSZ), nevrijeme s kišom i jakim vjetrom koje je sinoć zahvatilo područje Siska i Lekenika oštetilo je krovove kuća, među kojima i krov OŠ u Lekeniku, rušilo je stabla na prometnice te pokidalo električnu mrežu. Komunalne službe i vatrogasci očistili su porušena stabla, a djelatnici Elektre sanirali su kvarove na elektromreži. Poplavljene su podrumske prostorije na području grada Siska pa su intervenirali vatrogasci i djelatnici Sisačkog vodovoda.

Nevrijeme je zahvatilo i područje Medulina, Rovinja, Rovinjskog Sela, Barbana i Žminja u Istarskoj županiji. Porušilo je stabla koja su s prometnica uklonile komunalne službe i vatrogasci. Na području Samobora i Zagreba zbog velike količine oborinskih voda poplavljni su stanovi i podrumske prostorije, začepljeni slivni šahtovi na prometnicama. Zbog jakog vjetra došlo je do kvarova na dalekovodima u Ivanić Gradu i Jastrebarskom. Ekipe Elektre otklonile su kvarove te je opskrba električnom energijom normalizirana.

Nevrijeme je zahvatilo i područje Bjelovara i Čazme. Zbog obilne kiše poplavljene su podrumske prostorije, porušena stabala, a bilo je i kvarova na niskonaponskoj elektromreži na širem području Bjelovara i Čazme. Komunalne službe su raščistile prometnice od porušenog drveća, a ekipe Elektre sanirale kvarove na elektromreži. I u Koprivničko-križevačkoj županiji obilna je kiša poplavila podrume, a došlo je do izlijevanja voda u dvorišta na području Novigrada Podravskog i Đurđevca. Vode se izlila i na koprivničku obilaznicu, ali nije bilo prekida u prometu. (hina/metro-portal)

06.08.2010. 10:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh