« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
normaliziran promet

Sinoć otvorena dionica pruge Perković - Split

Nakon devet dana napokon je očišćena i otvorena dionica pruge na kojoj se dogodila nesreća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Todorović/CROPIX)
Više o

nagibni vlak za Split

,

pruga Zagreb - Split

,

otvorena pruga

Hrvatske željeznice izvijestile su da je sinoć, nakon 9 dana, ponovno otvorena pruga Zagreb-Split na dionici između Perkovića i Splita za teretni promet, dok će danas, 3. kolovoza, u 6 sati prugom početi voziti i putnički vlakovi.

Prvi nagibni vlak iz Zagreba, koji će voziti na cijeloj relaciji, kreće u 6,50 sati, drugi u 11 sati, a treći u 15,22 sata. Obzirom na to da u Splitu nema rezervne kompozicije vlaka, putnici prvog i drugog jutarnjeg nagibnog vlaka iz Splita u 7,38 sati i 10,54 sati, bit će još prevezeni autobusima na cijeloj relaciji, dok će putnici trećeg nagibnog vlaka iz Splita u 15,10 sati putovati ponovno vlakom na cijeloj relaciji, navode iz HŽ-a.

Također, svi noćni vlakovi iz Zagreba i Splita od sutra navečer će voziti na cijeloj relaciji bez presjedanja putnika na autobuse, a ponovno će biti moguće koristiti vagone za spavanje kao i uslugu prijevoza automobila vlakom na relaciji Zagreb - Split - Zagreb.

IZ HŽ-a upućuju ispriku svim putnicima koji su imali poteškoća na putovanju zadnjih dana i zahvaljuju za strpljivost i razumijevanje.

Navode i da će sutra s prvim nagibnim vlakom u 6,50 sati iz Zagreba prema Splitu krenuti i članovi Uprave HŽ Holdinga, u znak simboličnog poziva putnicima da i dalje putuju željeznicom, koja je unatoč ovoj strašnoj tragediji, najsigurniji oblik prijevoza.

U priopćenju podsjećaju da je danas oko podne u Rudinama, s mjesta nesreće, odvezen i drugi dio nagibnoga vlaka te je očišćen i popravljen oštećeni kolosjek.

Pruga Zagreb-Split bila je zatvorena za promet od 24. srpnja i tragične nesreće u Rudinama gdje je vlak iskočio iz tračnica pri čemu je poginulo šest putnika, a ranjeno 55.

03.08.2009. 08:00:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh