« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Sindikati treći put dobili košaricu

Čelnici Vlade opet izbjegli sučeljavanje

U sto dana, ocijenjeno je, Vlada nije gotovo ništa učinila na zaustavljanju negativnih trendova
U sto dana, ocijenjeno je, Vlada nije gotovo ništa učinila na zaustavljanju negativnih trendova (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

SSSH

,

Ana Knežević

,

100 dana vlade

,

stranačko sučeljavanje

,

socijalni dijalog

- Po treći put smo dobili košaricu od premijera Ive Sanadera. Ako ne premijer, očekivali smo da će se pojaviti barem potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Damir Polančec - kazala je predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević na postizbornom sučeljavanju stranaka pod nazivom ‘100 dana Vlade’ održanom jučer u Tvornici kulture.

Raspravi o potezima Vlade tijekom prvih 100 dana prisustvovali su tako predsjednici HNS-a i SDP-a Radimir Čačić i Zoran Milanović, iz HSP-a Daniel Srb, dok je vladajuću koaliciju predstavljao niz državnih tajnika.

- Ne želimo više biti fikus u socijalnom dijalogu - poručila je Knežević najavivši kako će, ako se u idućih pola godine ne poduzmu konkretni koraci, u listopadu na središnjem zagrebačkom trgu okupiti sto tisuća prosvjednika.

Pohvaljen jer je priznao problemMinistar zdravstva Darko Milinović zaradio je pohvale oporbe zbog toga što je ‘konačno priznao da je zdravstvo u problemima’. No, zato su sindikati kritizirali Andriju Hebranga jer su njihovi predstavnici izbačeni iz saborskog Odbora za zdravstvo.  

Na skupu u Tvornici, koji je zamišljen kao rasprava o Vladinim potezima u prvih 100 dana mandata, dominirale su ocjene predstavnika sindikata i oporbenih stranaka da Vlada u tom razdoblju nije gotovo ništa uspjela učiniti na zaustavljanju negativnih trendova u gospodarstvu i poboljšanju socijalnog stanja.

Hrvatska već dugo nije bila u tako teškoj situaciji, ustvrdio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić, a Vlada nema ni viziju niti strategiju što učiniti.

Gospodarski rast je najniži u zadnjih osam godina, inflacija je najviša u zadnjih petnaest godina, plaće realno padaju, burza je doživjela kolaps, dospjeli dugovi u zdravstvu iznose 1,7 milijardi kuna itd., nabrojio je Čačić.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović  smatra da Vlada izbjegava preuzeti odgovornost. (METRO) 

22.04.2008. 23:23:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh