« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
ZA ZEMLJU ZNANJA

Sindikati pozvali učenike da vrate stare udžbenike

Sabor je odbio uputiti poziv na solidariziranje s budućim generacijama vraćanjem starih udžbenika pa su se odazvali sindikalci

(Mila Batinica/CROPIX)
Više o

besplatne bilježnice

,

Branimir Mihalinec

,

Zvonimir Laktašić

,

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

,

Sindikat hrvatskih učitelja

,

povrat udžbenika

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja danas su uputili javni poziv roditeljima i učenicima da stare udžbenike vrate u škole, a ravnateljima osnovnih i srednjih škola da od 20. kolovoza osiguraju prostor za održavanje burze besplatnih udžbenika.

Predsjednici sindikata Branimir Mihalinec i Zvonimir Laktašić pozivaju roditelje, a poglavito članove Vijeća roditelja u školama da se uključe u akciju te pokažu solidarnost i socijalnu osjetljivost. Podsjećaju kako su saborski zastupnici donijeli odluku o ukidanju besplatnih školskih udžbenika za sve učenike te su odbili prijedlog da Sabor pozove roditelje i učenike na povrat besplatno dobivenih udžbenika u škole.

Poziv je upućen "s obzirom na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze brojni učenici i roditelji, posebice oni hrvatski građani koji nemaju stalno radno mjesto, neredovito primaju plaću ili primaju plaću kojom ne mogu zadovoljiti najosnovnije životne potrebe".

Izvor: Hina

17.07.2009. 13:30:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh