« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
nezadovoljni radnici

Sindikati najavili prosvjed u Splitu

Hrvatska udruga sindikata (HUS) potvrdila je danas da će održati prosvjed 14. rujna na Prokurativama ili Rivi, ovisno o interesu.

(Vedrana Bekavac Šuvar/CROPIX)
Više o

sindikalni prosvjed

,

prosvjedi

,

Jozo Marić

Po procjeni sindikalaca na prosvjedu bi moglo biti minimalno 10.000 ljudi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskom brodogradilištu.

Najavljeni prosvjed u Splitu dobio je široku podršku radnika županije i građana, iako su oni koji su bili uz Vladu i poslodavce na sjednici kada se donosila odluka o haraču prozivali HUS što organizira prosvjede, kazao je voditelj Županijskog ureda Hrvatske udruge sindikata u Splitu Jozo Marić.

Kako je rekao Marić, Vlada očito nema akcijski niti antirecesijski plan izlaska iz krize, što potvrđuje i posljednje poskupljenje goriva.

Upravo to poskupljenje diglo je na noge Koordinaciju prijevozničkih udruga i klastera RH koji nastoje da hrvatski cestovni prijevoznici napokon postanu konkurentni u odnosu na prijevoznike iz zemalja u okruženju, a novo će ih poskupljenje uništiti, kazao je Marić.

Dodao je kako HUS i Koordinacije cestovnih prijevoznika neće čekati da Vlada utvrdi je li Ina podigla cijene u skladu s Pravilnikom koji utvrđuje maksimalnu cijenu naftnih derivata, već će u subotu na Plitvičkim jezerima održati ćemo sastanak na kojem će dogovoriti sve daljnje aktivnosti.

HUS Splitsko-dalmatinske županije nezadovoljan je Vladinim antirecesijskim mjerama jer je upravo u toj županiji Vlada svojom nedjelotvornom politikom bila generator zatvaranja poduzeća i poticanja otvaranja stečajeva. Trenutno je u županiji zbog pogrešnih Vladinih odluka ugroženo čak 5000 radnih mjesta, tvrdi Marić.

Izvor: Hina

21.08.2009. 14:32:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh