« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
625 KUNA

Sindikat državnih službenika podiže tužbu zbog manjih božićnica

Iz Sindikata pozivaju Vladu da razmisli o posljedicama smanjivanja prava na koje se obvezala kolektivnim ugovorima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Stjepan Kotarski/Cropix)
Više o

tužba

,

Vlada RH

,

kolektivni ugovor

,

božićnice

,

Sindikat državnih službenika

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske najavio je danas da će u ime svojeg članstva podizati sudske tužbe zbog Vladine odluke da ne isplate božićnice u ugovorenom iznosu od 1250 kuna.

Iako je premijerka Jadranka Kosor tijekom jučerašnjeg susreta s predstavnicima sindikata u javnim i državnim službama najavila Vladinu odluku o isplati božićnice u dva dijela - 625 kuna u prosincu i 625 kuna u ožujku, Vlada je danas donijela odluku samo o isplati božićnice od 625 kuna, ističe sindikat u priopćenju.

Kako se u odluci ni ne spominje eventualna isplata drugog dijela božićnice do punog iznosa od 1250 kuna, sindikat će početkom idućeg tjedna svojim članovima dostaviti punomoći za pokretanje postupka mirenja, odnosno sudskih postupaka radi isplate božićnice u iznosu koji im pripada sukladno važećem Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Sindikat se pritom ograđuje od posljedica koje će tisuće sudskih sporova imati po državni proračun, ali i sam sustav pravosuđa koji će ponovno, kao u doba koalicijske vlade Ivice Račana, biti zagušen sudskim sporovima državnih i javnih službenika.

Stoga poziva Vladu da još jednom razmisli o posljedicama jednostranog smanjivanja prava na koje se obvezala važećim kolektivnim ugovorima, kaže se u priopćenju. (hina/metro-portal)

17.12.2009. 16:09:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh