« Film
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
FAK KRITIKA

Sin City 2: Vrijedna ubojstva

Film koji ostavlja dojam kakav inače ostavljaju loše promišljene ekspanzije video igrica, kaže o novom Rodriguezovom uratku ekipa s FAK portala

Rourke je tu, Rodriguez je tu, ali ništa ne valja
Rourke je tu, Rodriguez je tu, ali ništa ne valja (Arhiva)
Više o

Robert Rodriguez

,

Sin City: A Dame to Kill For

,

Sin City 2: Vrijedna ubojstva

Nije često da ovako mlaka i mlitava atmosfera vlada u vezi nastavka generalno voljenog i priznatog filma. Obično se radi o polarizirajućoj temi koja ima tabore paničara i entuzijasta. Jedni se nadaju ponavljanju sjajnosti filma, drugi strahuju od kasapljenja, razvodnjavanja i prostituiranja koncepta koji vole.

Možda su odgovorni neimpresivni radovi koje su Frank Miller i Robert Rodriguez uz par izuzetaka nanizali od prvog Sin Cityja do danas, možda Millerov grijeh iz prošlosti s nastavcima kultnog filma (Robocop 2 i 3), a možda je The Spiritjednostavno bio toliko loš da njegova jeka lošosti i dalje utječe na zbivanja u svijetu oko nas.

Konačni odgovor vjerojatno uzima ponešto od svega navedenog i dodaje činjenicu da smo imali devet godina vremena diviti se Sin Cityju i da smo se možda pomalo i umorili. Nije da je završio nekakvim cliffhangerom pa da smo željno iščekivali dan kada ćemo doznati sve što smo htjeli i zaokružiti dvije cjeline u jednu. 

Sin City je savršeno funkcionirao i funkcionira kao samostalan film. Nismo tražili nastavak. Nismo trebali nastavak. No eto... dobili smo ga svejedno, kažu u recenziji koju cijelu možete pročitati na FAK portalu.

17.10.2014. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh