« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
GREATEST HITS

Simple Minds u Domu sportova 4. ožujka

Pred njima je europski dio koji zasad uključuje čak 38 koncerata što potvrđuje ogroman ineteres i zvjezdani status kojeg Simple Minds i dalje uživaju među publikom

Jim Kerr ponovno u Zagrebu
Jim Kerr ponovno u Zagrebu (Arhiva)
Više o

Dom sportova

,

koncert

,

Simple Minds

Miljenici domaće publike, legendarni škotski sastav Simple Minds, vraćaju se u Hrvatsku 4. ožujka iduće godine kad će u sklopu velike Greatest Hits turneje nastupiti u zagrebačkom Domu sportova. Bit će to njihov prvi koncert u Hrvatskoj nakon četiri godine kada su pred više od 6.000 ljudi nastupili u Spaladium Areni u Splitu.

Na aktualnoj Greatest Hits turneji Simple Minds podsjećaju na svoj prebogati katalog hitova koji uključuje bezvremenske klasike poput "Don't You (Forget About Me)", "Alive And Kicking", "Belfast Child", "Let There Be Love", "She's A River", "Glittering Prize", "Mandela Day", "Promised You A Miracle", "Waterfront", "Glitterball" i mnoge druge iz karijere duge impresivnih 36 godina. Nova serija koncerata već je započela i grupa je upravo jučer završila afrički dio nastupom u Cape Townu.

Pred njima je europski dio koji zasad uključuje čak 38 koncerata što potvrđuje ogroman ineteres i zvjezdani status kojeg Simple Minds i dalje uživaju među publikom. Na svom putu bend će obići Englesku, Nizozemsku, Belgiju, Francusku, Njemačku, Latviju, Finsku, Norvešku, Švedsku, Dansku, Italiju, Švicarsku, Češku i Poljsku nastupajući u velikim prostorima poput Zenitha u Parisu, Machesterske Arene ili O2 dvorane u Londonu. Koncerti u Zagrebu i Skopju bit će jedine dvije svirke planirane u našoj regiji.

Simple Minds u Zagreb dolaze u postavi koja uključuje dva originalna člana - legendarnog vokala i frontmana Jima Kerra i gitarista Charlieja Burchilla - te bubnjara Mela Gaynora (bubnjara s najdužim stažem u bendu), klavijaturistu Andyja Gillespieja i basistu Ged Grimesa. Također, sa sobom donose i kompletnu produkciju koja ih prati na svim stepenicama turneje.

Poznati kao fantastičan live band koji kroz višesatne nastupe publici ne dozvoljava ni sekunde predaha, Simple Minds će u Zagrebu pokazati zbog čega ih se smatra jednim od najvažnijih otočkih pop rock bendova u povijesti koji je ostavio i izniman trag na mnogim ovdašnjim izvođačima.

Koncert grupe Simple Minds u Maloj dvorani Doma sportova prvo je veliko strano gostovanje najavljeno za 2014. godinu.

 

ULAZNICE

Ulaznice po izrazito povoljnoj cijeni od svega 180 kn u prodaju idu već od utorka 5. studenog.

Ta cijena ostat će aktualna do kraja godine, a od 1.1. podići će se na 200 kn. Ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta cijena će im iznositi 230 kn.

 

Prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop, Tratinska 22

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7

  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

  • Prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr

 

Koncert grupe Simple Minds organizira LAA.

04.11.2013. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh