« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
OPA

Šimonovića šalju u pogibeljnu misiju na Krim

Pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović posjetit će Kijev, istočnu Ukrajinu i Krim kako bi nadgledao situaciju s ljudskim pravima na tim područjima

Ivan Šimonović ide u Ukrajinu
Ivan Šimonović ide u Ukrajinu (Arhiva)
Više o

Ban Ki-moon

,

ljudska prava

,

Krim

,

Ivan Šimonović

'Odlučio sam uputiti pomoćnika za ljudska prava Ivana Šimonovića u Ukrajinu, gdje će posjetiti Kijev, istočni dio zemlje i Krim kako bi nadgledao situaciju u vezi s ljudskim pravima', priopćio je Ban Ki-moon.

Očekuje se da će Šimonović, veteran hrvatske diplomacije i bivši ministar pravosuđa, na Krim stići tijekom vikenda.

Objava da će Šimonović u Ukrajinu uslijedila je nekoliko sati pošto je posebni izaslanik UN-a Robert Serry skratio svoj posjet Krimu jer su ga tamo napali pripadnici proruske milicije. Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je da su Serryja nakratko zadržale naoružane osobe u vojnim odorama u Simferopolju. Proruske i ruske snage od četvrtka kontroliraju sve pristupe poluotoku, koji je potpuno odsječen, rekao je Aksionov.

Serry je u srijedu navečer stigao u Istanbul u pratnji izaslanstva, a zasad se ne zna hoće li se sastati s turskim čelnicima.

Posebni izaslanik će se 'uskoro vratiti u Kijev kako bi nastavio svoj posao koji je prekinuo izgred', rekao je u priopćenju glasnogovornik UN-a Farhan Haq.

06.03.2014. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh