« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
CRVENA OKTAVA

Simon Trpčeski - jednostavno briljantno

Virtuozni Trpčeski potvrdio zvjezdani status u Drugom koncertu Franza Liszta

Simon Trpčeski i Leopold Hager
Simon Trpčeski i Leopold Hager (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Leopold Hager

,

Simon Trpčeski

Nakon jedinstvenog Pogorelića, sjajnog Luganskog, velikog Indjića i vatrenog Mustonena, na najnovijem koncertu Crvene oktave gostovao je briljantni makedonski pijanist - virtuozni Simon Trpčeski!

Umjetnik čija se karijera doista poklapa s onom "preko trnja do zvijezda" danas se nalazi na
samom vrhu svjetskog pijanizma - a da je istinska pijanistička zvijezda potvrdio je u petak 18.3. u Drugom klavirskom koncertu Franza Liszta.

Lisztov Drugi je djelo za najveće virtuoze, a profinjenom izražajnošću, toplinom i neposrednošću Trpčeski je pokazao ne samo da je veliki virtuoz, nego prije svega da je istinski glazbenik spreman na najveće izazove.

Koncertna večer otvorena je orkestralnom suitom iz baleta Pulcinella Igora Stravinskog, a sjajni maestro Leopold Hager drugi je dio koncerta posvetio osunčanoj i poletnoj Talijanskoj simfoniji Felixa Mendelssohna.

Bila je to večer puna optimizma i pozitivnih emocija, u kojoj smo s virtuoznim Trpčeskim putovali visoko put neba svjetskog pijanizma, a poletnim zvucima Stravinskog i Mendelssohna - zajedno s Filharmoničarima i maestrom Hagerom - pozdravili proljeće koje nam sve jače kuca na vrata.

Dinamičnu i raznoliku koncertnu sezonu Zagrebačka filharmonija nastavlja koncertima za najmlađe slušatelje - u četvrtak i petak 24. i 25.3. - atraktivnim programom "Najveći hitovi klasične glazbe". A odmah potom, u utorak 29.3. priprema i veliki dobrotvorni koncert za Zakladu Ana Rukavina na kojem će izvesti još jedan poznati glazbeni "hit" - slavnu kantatu Carmina burana.

I za velike i za male - s proljećem na vratima još puno uzbudljivih glazbenih doživljaja je pred
nama. I još nije kasno da nam se pridružite - u sezoni s "bezbroj glazbenih doživljaja" Zagrebačke filharmonije!

19.03.2011. 21:53:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh