« Život
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
COOL

Šimenc i Goluža u branju grožđa

Pokazna berba s natjecateljskim duhom u vinogradima Feravina iz Feričanaca prošla je u sjajnom raspoloženju

Sjajni rezultati Slavka Goluže
Sjajni rezultati Slavka Goluže (Arhiva)
Više o

Dubravko Šimenc

,

Slavko Goluža

,

Feravino

,

berba grožđa

Ovoga petka održana je pokazna berba u vinogradima Feravina u Feričancima. Zanimljivoj pokaznoj, a potom i natjecateljskoj berbi odazvali su se poslovni partneri, predstavnici medija, Hrvatskog rukometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora pa su se u berbi okušali i naši istaknuti olimpijci Dubravko Šimenc i Slavko Goluža, izbornik Hrvatske muške rukometne reprezentacije te voditeljica Ana Radišić dok su glazbeni gosti bili mladi tamburaši u starkama - „Mejaši".

Dobro raspoložena ekipa na lokalitetu Srednjak brala je Frankovku, sortu koju je Feravino izvuklo iz zaborava i kojoj posvećuje posebnu pažnju. Uostalom, Frankovka Miraz 2009. je na ovogodišnjem prestižnom Decanteru u Londonu okićena srebrnom medaljom i to već drugi put za redom. Ukusno i slatko pobrano grožđe biti će pretočeno u fine kapljice Frankovke Miraz 2013. i Frankovke Dika 2013.

U muškoj kategoriji najviše grožđa ubrao je izbornik Slavko Goluža, dok je među damama najbolji rezultat postigla Milica Sekulić, inženjer mediteranske poljoprivrede. Ukupno je ubrano 1010 kilograma frankovke s optimalnim parametrima - 20 posto šećera, i kiselinom 5.7, što će biti pretvoreno u 650 litara izvrsne feričanačke Frankovke, odlične kvalitete i izvrsne za zdravlje!

Feravino je odlučilo na ovaj način promovirati berbu kako bi ukazali na razvoj i značaj poljoprivrede, tradicionalne vrijednosti, razvoj vinogradarstva i proizvodnju izvrsnog vina čemu tvrtka teži.

A najljepša vijest je da su vinogradi dobro rodili i da se ove godine očekuje ukupni prinos 10% veći od prošlogodišnjeg. Berba će, ovisno o vremenu koje je pomalo hirovito, trajati još desetak dana. 

30.09.2013. 18:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh