« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
NAJAVE

Silente u Maloj dvorani Doma sportova 20. veljače

Dubrovačka grupa Silente održat će najveći solo koncert dosad, u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u subotu 20 veljače 2016. godine.

Silente na najvećem koncertu karijere
Silente na najvećem koncertu karijere (LAA)
Više o

Dom sportova

,

koncert

,

Mala dvorana

,

Silente

Po prvi put u novijoj hrvatskoj glazbenoj povijesti jedna pop rock grupa će samo tri godine nakon premijere debitantskog singla i sa svega dva objavljena studijska albuma samostalno stupiti na pozornicu Male dvorane Doma sportova. Mada oduvijek na dohvat ruke ova popularna zagrebačka dvorana tek je posljednjih godina postala znak prestiža i potvrde veličine bendova.

Tako su je u 2014. i 2015. rasprodali Brkovi, Pipsi i Urban, redom izvođači s velikim karijerama koji su svoj pohod na Mali Dom počeli planirati otprilike u vrijeme kad se "Terca na tišinu" prvi put emitirala na nekom radiju. Dvije godine i deset mjeseci ili 3.768.677 YouTube pregleda kasnije vlasnici tog hita najavljuju svoj ulazak u to probrano društvo.

Video: SIlente - "Terca na tišinu"

Koncertom u veljači Silente će završiti ciklus drugog studijskog albuma "Neće rijeka zrakom teći" i okrenuti se prema trećem. Često osporavan ili problematičan drugi album za njih nije ispao prevelika prepreka i lavina pokrenuta "Lovcem na čudesa" s hitovima "Morski ljudi, morske žene", "Još jednom" i, naravno, "Tercom" nastavila se jednakom snagom u 2015. "Rijekom". Prvo je na scenu stupio pobjednička pjesma Zagrebačkog festivala "Čudna ili čudesna", da bi je sredinom rujna nasljedio jedan od najvećih domaćih hitova ove jeseni - "Neobranjivo". U manje od dva mjeseca "Neobranjivo" je ulovilo gotovo 220 tisuća YT pregleda, i to baš u vrijeme kad grupa na Tulum turneji puni dvorane u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Životni vijek albuma nastavit će se pjesmom "Rekla si da nikad nisi voljela ovako" koja je upala u konkurenciju 63. Zagrebačkog festivala i koja će debitirati taman pred koncert u Domu sportova.

Video: Silente - "Neobranjivo"

Ulaznice

Ulaznice u prodaju kreću 9. studenog po cijeni od 60 kn, koja će ostati na sanzi do 31. prosinca. Od 1. siječnja do 19. veljače za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a na dan koncerta 85 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13

  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Organizator koncerta je LAA.

03.11.2015. 10:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh