« Fun
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
o, yeah

Sigurno ćemo bankrotirati

Hrvatski građani cirkularnim mailovima izražavaju svoje mišljenje o kompetenciji Vlade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nepoznati autor)
Više o

Ivo Sanader Grinch

Hrvatska je u banani, komi, qrcu. S tim se slaže velik dio hrvatskih Internauta, koji svoje ogorčenje radom Vlade izražavaju, barem za sada, diverzantskim akcijama na webu. Kako nismo zemlja koja se može pohvaliti slobodom izražavanja, jer te netko odmah ošine baseball palicom ili zlobnim komentarom da je "lako tuđim k..cem gloginje mlatiti", kako je naš premijer blagoglagoljivo uzvratio Mudriniću, ilegala je jedini način anonimnosti.

Znači, ako ste mlad te nadaren umjetnik, vješt na mišu i u Photoshopu ili nekom video editing programu, smiješi vam se karijera legende na tragu fame koja se digla oko Bijesaprvog, čiji su uratci stigli i do ZagrebDoxa.

Svi mi dnevno dobivamo, osim Viagre i Rolexa, tone mailova s vicevima koje obično tek preletimo okom i proslijedimo dalje. S vremena na vrijeme, obično pred izbore, hrvatski kreativni um dobije dodatni poticaj i krene u preradu izbornih plakata, ili kako je to oko Božića bilo popularno, prikazivanje premijera kao Grincha sa satovima. 

Djelo na slici stiglo je, kroz mali milijun forwarda s originalno anonimnog maila i do našeg uredništva, koje jednostavno nije moglo odoljeti da ga ne stavi na naslovnicu. U jednu ruku, ovo se može smatrati i pozivom autorima slične tematike i kvalitete da nas se sjete i stave nas u CC.

Za kraj, savjet autorima: anonimni mail je sjajna stvar, no neki potpis pod remek djelo ne bi trebao biti problem, u svrhu izgradnje statusa legende kojem ćemo svesrdno pomoći u slučaju da je uradak odgovarajuće kvalitete. 

01.03.2009. 14:58:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh