« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OTVOREN CINESTAR

Šibenik nakon 5 i pol godina dobio kino

Svečanim otvorenjem Cinestara Šibenik je od večeras, nakon gotovo 5,5 godina, ponovno dobio kin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović, CROPIX)
Više o

Cinestar

,

Hrvoje Krstulović

,

cinestar šibenik

U sklopu trgovačkog i zabavnog centra Dalmare, na 1200 četvornih metara prostora, otvoreno je pet kinodvorana s 598 sjedala, a bit će prikazano oko 130 filmova na godinu. Filmovi će se prikazivati na platnima "od zida do zida", uz vrhunske zvučne sustave. Sjedala su amfiteatarski raspoređena, a dvorane su opremljene i 3-D projekcijskom tehnologijom. U svakoj kinodvorani osigurana su i mjesta za osobe s invalidnošću.

Član Uprave Blitz CineStara Hrvoje Krstulović istaknuo je kako je nakon dvaju takvih multipleksa u Zagrebu te Rijeci i Zadru šibenski CineStar peti u Hrvatskoj. U njegovo uređenje i opremu uloženo je dva milijuna eura.

Večerašnjoj svečanosti otvorenja CineStara nazočio je i novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je danas posjetio Šibenik i Županiju.

Otvorenje kina u Šibeniku pozdravio je glumac i redatelj Dean Aćimović. Podsjetio je kako je Šibenik dao velika imena za hrvatsku kinematografiju kao što su otac i sin Brešan te glumci Leon Lučev i Goran Višnjić. Nakon svečana otvorenja za uzvanike je priređen vatromet i laserski show, a potom su u svim dvoranama prikazani filmovi.

Projekcije filmova za Šibenčane bit će besplatne i sutra te u nedjelju.

Zadnje kino u Šibeniku zatvoreno je u rujnu 2004. godine od tada Šibenčani su filmove mogli gledati samo u ljetnom kinu ili u sklopu filmskog programa tijekom Međunarodnog dječjeg festivala, te na filmskim tribinama srijedom u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. U CineStar Šibenik u prvom tjednu među ostalim bit će prikazana i dva 3D filma Avatar i Dinosauri: divovi Patagonije.

U Blitz CineStaru najavljuju i suradnju sa šibenskim školama te Međunarodnim dječjim festivalom. Iako po anketama koje je proveo Blitz CineStar mnogi Šibenčani gotovo jedan cijeli naraštaj nema naviku odlaska u kino očekuje se da će CineStar Šibenik kao i onaj u Zadru imati oko 180 tisuća posjetitelja godišnje. Do kraja 2011. godine u Hrvatskoj će se otvoriti još četiri CineStara i to u Slavonskom Brodu, Osijeku, Varaždinu i u zagrebačkoj Areni. (hina/metro-portal)

22.01.2010. 23:54:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh