« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
službeno

Sezona filmskih nagrada počinje nominacijama za Zlatni globus

Nominacije se objavljuju u utorak, 15. prosinca na Beverly Hillsu, a dodjela nagrada je 17. siječnja

(Wikipedia)
Više o

Zlatni globus

,

filmske nagrade

,

HFPA

,

holivudske nagrade

Sezona holivudskih nagrada 2010. počinje službeno u utorak objavom nominiranih za 67. dodjelu Zlatnih globusa u organizaciji Udruge stranih novinara na radu u Hollywoodu (HFPA).

Justin Timberlake, John Krasinski i Diane Kruger objavit će uz predsjednika HFPA-a Philipa Berka nominirane u 25 kategorija na Beverly Hillsu.

Za razliku od Oscara, Zlatni globusi razlikuju dvije kategorije za nagradu za najbolji film, jednu za mjuzikle i komedije, drugu za filmske drame.

Po riječima organizatora svečanosti koja će se održati u grand hotelu na Beverly Hillsu 17. siječnja a vodit će je britanski glumac Ricky Gervais, u utrci je 105 filmskih drama i 68 komedija i mjuzikla, kao i 15 animiranih filmova.

Rekordan broj od 69 stranih filmova kandidira se za nominacije u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku. Među njima su francuski "Prorok" Jacquesa Audiarda, "Slomljeni zagrljaji" Pedra Almodovara i "Bijela vrpca" Nijemca Michaela Hanekea.

Po mišljenju stručnjaka i holivudskog tiska, među favoritima u kategoriji najbolje filmske drame djela su poput "Narednika Jamesa" Kathryn Bigelow, "Nemilosrdnih gadova" Quentina Tarantina i najnoviji Eastwoodov uradak "Invictus".

U kategoriji mjuzikla i komedija najviše se spominju "Up in the Air" s Georgeom Clooneyjem i "Julie i Julia" s Meryl Streep u glavnoj ulozi. (hina/metro-portal)

14.12.2009. 12:33:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh