« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
HE HE

Sezona beba je stigla, radite li štogod po tom pitanju?

Pokazalo se da je sperma kvalitenija u zimskim mjesecima, nego ljetnim, te da žena zimi je plodnija nego u bilo koje drugo doba godine

Ovakvih će za par mjeseci biti više nego u drugim dijelovima godine
Ovakvih će za par mjeseci biti više nego u drugim dijelovima godine (Pexels)
Više o

trudnoća

,

zima

,

bebe

Rođendani krajem kolovoza i početkom rujna prilično su česti, kladimo se i u vašem okruženju - a znate li zašto? Postoji znanstveno objašnjenje, vjerovali ili ne - najviše se djece radi upravo u ovo doba godine!

Nisu za to krive samo vanjske okolnosti - zima i  blagdansko vrijeme u kojemu se malo jače se volimo, više smo kod kuće u toplom, pod dekicom, bliži svome partneru ili partnerici. Ne treba zaboraviti niti brojne predblagdanske i blagdanske zabave.

No, znanstvenci su, osim ovih vanjskih okolnosti koje rezultiraju češćim seksom, otkrili da postoji i biološki razlog zbog kojega žene u ovo doba godine češće ostaju trudne.

U časopisu Obstretics and Gynaecology journal objavljen je članak koji to govori o biološkim razlozima za češća začeća zimi.

Pokazalo se da je sperma kvalitenija u zimskim mjesecima, nego ljetnim, te da žena zimi je plodnija nego u bilo koje drugo doba godine, a to može zahvaliti duljini dana, odnosno njegovoj kratkoći. zbog čega dan utječe na plodnost, to ne znamo još. 

Stoga, planirate li bebu, sada je pravo vrijeme za nju. Uživajte :)

19.12.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh