« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
DEMANTI

SETI demantirao vijest o izvanzemaljskim brodovima

Iako im je trebalo neko vrijeme, ekipa projekta SETI odlučno demantirala da su otkrili tri izvanzemaljska broda koji stižu na Zemlju

SETI tvrdi da nema brodova koji lete prema Zemlji
SETI tvrdi da nema brodova koji lete prema Zemlji (Ilustracija)
Više o

Pluton

,

demanti

,

SETI

,

tri svemirska broda

,

dolazak izvanzemaljaca

U priopćenju koje je potpisao dr. Seth Shostak, stariji astronom projekta SETI, institut odlučno demantira vijest da su otkrili brodove u orbiti Plutona koji se kreću prema Zemlji. Prema Shostaku, u samoj vijesti postoji dovoljno detalja koji su upitni toliko da nitko nije trebao povjerovati u nju.

Prvo, tvrdnja da su brodove otkrili znanstvenici programa SETI korištenjem HAARP radarskog polja na Aljasci. Kako je pozicija objekata dana kao otklon od -90 stupnjeva, tj. na južnom polu neba, jasno je da ti objekti ne mogu biti vidljivi s mjesta na kojem se nalazi HAARP. Kao finalni dokaz Shostak nudi činjenicu da SETI nije nikada koristio HAARP u svojim projektima.

Drugo, u originalnom članku koji je pokrenuo lavinu kao izvor informacije navodi se astrofiičar Craig Kasnov. U SETIju ne radi osoba s tim imenom niti je ikada radila. Davno je radio Craig Kasnoff, koji je osmislio ideju SETI@home screen savera, no ta je osoba zanijekala da ima ikakve veze s viješću.

>>SETI: tri divovska svemirska broda dolaze na Zemlju

I, treće, Shostak kaže da bi SETI definitivno sam obavijestio cjelokupnu svjetsku javnost da je došao do takvog otkrića. Pritom je Shostak iskoristio priliku i ironično dodao da je dolazak izvanzemaljskih brodova sljedeće godine jednako vjerojatan kao i kraj svijeta po majanskom kalendaru, što će mu vjerojatno smanjiti popularnost na internetu.

Izvorno priopćenje možete pročitati na SETIjevom portalu. O HAARPu možete više pročitati na Wikipediji, dok alternativna razmišljanja o tom radarskom polju i projektu Blue Beam za uvođenje Novog svjetskog poretka sličnim scenarijem kakav je SETI upravo demantirao ovdje.

18.01.2011. 21:06:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh