« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
90 KILOMETARA

Sestra Kate Middleton uspješno odvozila skijaški maraton

"Bilo je nevjerojatno i nikad nisam mislila da mogu biti tako brza, ali sada se samo želim odmoriti", rekla je Pippa Middleton, priznavši da se za utrku pripremala nekoliko vikenda

Fotografija vijesti
Više o

princ William

,

Kate Middleton

,

Pippa Middleton

Švedski mediji javljaju kako je sestra britanske princeze i supruge princa Williama Pippa Middleton uspješno završila iznimno naporni 90-kilometarski maraton u skijaškom trčanju u toj zemlji, pritom zauzevši 412. mjesto, prenosi Hina.

Sestra vojvotkinje od Cambridgea završila je utrku Vasaloppet za 7 sati i 13 minuta. Ta iznimno zahtjevna utrka organizira se svake godine u humanitarne svrhe u sjećanje na ustanak Gustava Vase, koji će kasnije postati prvi švedski kralj, protiv danske vlasti.

U utrci je sudjelovalo 15,800 natjecatelja i natjecateljica. U ženskoj ih je konkurenciji bilo 1743. Pippa je za pobjednicom Norvežankom Vibeke Skofterud zaostala tri sata i pet minuta.

"Bilo je nevjerojatno i nikad nisam mislila da mogu biti tako brza, ali sada se samo želim odmoriti", rekla je Pippa Middleton, priznavši da se za utrku pripremala nekoliko vikenda.

U utrci je sudjelovao i danski prestolonasljednik, princ Frederic koji je u muškoj konkurenciji bio 5531. od 14,072 natjecatelja. Do cilja mu je trebalo 6 sati i 26 minuta. Pobjednik, Šveđanin Joergen Brink utrku je završio za tri sata i 38 minuta.

Vasaloppet je najstarija i jedna od najtežih svjetskih utrka u skijaškom trčanju.

05.03.2012. 11:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh