« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PRAVA AGONIJA

Šest mjeseci provela uz krevet zbog ogromnih grudi

Grudi Julie Manihuari iz Perua narasle su na divovsku veličinu N, nakon rođenja njenog trećeg sina prije 7 godina, što ju je doslovce učinilo nepokretnom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (The Sun)
Više o

Peru

,

grudi

,

Matteo Secchi

,

Giorgio Orsoni

˝Bilo je grozno. Kada bi se pokušala ustati ubrzo bi klonula zbog njihove težine˝, objašnjava Julia. 29-godišnjakinja koja živi na sjeveru, u ruralnom djelu Perua, konačno je dočekala pomoć kada su lokalni mediji platili za operaciju.

Liječnici vjeruju da je patila od rijetkog poremećaja poznatog po imenu gigantomastija, kojeg karakterizira naglašen rast grudi koji se spontano događa tijekom puberteta ili trudnoće. I dok točan uzrok ginekomastije nije poznat, liječnici smatraju kako su u ovo specifičnom slučaju, razlog povećana razina lučenja hormona za vrijeme trudnoće.

˝Tijekom trudnoće može doći do podizanja razine hormona estrogena i progesterona, što uzrokuje povećanje tkiva u grudima. U normalnim slučajevima, žene će primijetiti povećanje do maksimalno 2 veličine, no u ovom slučaju radi se o ekstremnoj reakciji˝, objašnjava dr. Cynara Coomer.

Kirurzi su morali ukloniti 15 kg tkiva s grudi pacijentice, no postojala je opasnost od ozljede pluća. Julia je nakon 6-satne operacije došla na normalnu veličinu 34B. ˝Prije operacije ništa nisam mogla učiniti. Stanje je bilo toliko loše da su mi grudi dodirivale noge. Uvijek sam bila manje građe, a stres koji je ostatak tijela podnosio bio je prava agonija˝, komentira Julia.

04.05.2010. 10:10:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh