« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
IGROKAZ

Šešelj iz protesta u haašku sudnicu donio svoj ručak

"Vi odbijate primiti dokaz", nije se, mašući porcijom hrane, dao smesti Šešelj, prosvjedujući protiv loše kvalitete hrane u kuhinji suda

Fotografija vijesti
Više o

Haaški sud

,

Šešeljevi radikali

,

Vojislav Šešelj

Kako bi dokazao da je hrana u haaškom pritvoru loše kvalitete, optuženi vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj donio je na ročište pred suca svoj današnji ručak, javlja Hina. Ipak, sudac Burton Hall nije pokazao previše razumijevanja za njegove probleme, uputivši ga pritom na tajništvo suda.

"Vi odbijate primiti dokaz", nije se, mašući porcijom hrane, dao smesti Šešelj koji se na ročištu trebao izjasniti o krivnji po nadopuni treće optužnice za nepoštovanje suda zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svjedocima na njegovoj internetskoj stranici.

Iako je Šešeljev manevar izmamio osmijeh na licu suca Halla njegov "prijedlog nagodbe" po kojoj bi sudac "samo malo probao" njegov ručak a Šešelj bi zauzvrat s internetske stranice uklonio zaštićene podatke, nagnao je suca da mu poruči da pokušava pretvoriti postupak u farsu te je ročište zaključio.

Šešelj je prigovarao i što kamere u sudnici mijenjaju kadar kad on pokušava pokazati porciju hrane koju je donio među dokumentima na ročište.

Prije epizode s ručkom, Šešelj je održao monolog u kojem je objasnio da se ne može i dalje izjasniti o krivnji za nepoštivanje suda jer, zbog nadzora svih njegovih komunikacija koje su uvedene kako bi se spriječilo daljnje otkrivanje identiteta svjedoka, ne može ostvariti pravo na pravnu pomoć bez "špijunskog prisluškivanja".

Šešelju se u Haagu sudi zbog ratnih zločina počinjenih na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata a do sada je dva puta osuđen zbog nepoštivanja suda odnosno otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka, prvi put na 15 a drugi put na 18 mjeseci zatvora.

11.11.2011. 17:38:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh