« Nogomet
objavljeno prije 12 godina
PROMJENE?

Sepp Blatter bi ukinuo penale

Nogomet je timska igra i kada se dođe do toga da se ide jedan na jedan, nogomet gubi svoju bit, kaže predsjednik FIFA-e

Blatter bi ukinuo odlučivanje utakmica jedanaestercima
Blatter bi ukinuo odlučivanje utakmica jedanaestercima (Arhiva)
Više o

Sepp Blatter

,

jedanaesterci

,

penali

Nogomet gubi svoju bit kada se utakmica na kraju odlučuje izvođenjem kaznenih udaraca, izjavio je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter u petak na 62. kongresu u Budimpešti.

"Nogomet može biti tragedija kada se dođe do izvođenja kaznenih udaraca. Nogomet je timska igra i kada se dođe do toga da se ide jedan na jedan, nogomet gubi svoju bit", rekao je Blatter, govoreći o rezultatu utakmice finala Lige prvaka između Chelsea i minhenskog Bayerna.

"Možda će nam Franz Beckenbauer s radnom skupinom Football 2014 predložiti neko rješenje", dodao je Blatter.

Beckenbauer, koji je osvojio naslov svjetskog prvaka i kao igrač i kao trener jedan je od izaslanika na kongresu, a ranije se izjašanjavao da bi uvijek radije imao kaznene udarce kao način odlučivanja utakmice na kraju umjesto zlatnog ili srebrnog gola, što je bilo kratko u upotrebi.

Blatter već neko vrijeme poziva na reforme u nogometu i ovo nije prvi put da je izjavio da želi ukidanje kaznenih udaraca.

Deseci finala na visokoj razini, uključujući i finala svjetskih prvenstava 1994. i 2006., te europska prvenstva i finala Lige prvaka, bili su odlučeni izvođenjem kaznenih udaraca otkako su uvedeni u svom modernom formatu 1970.

25.05.2012. 16:03:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh