« Nogomet
objavljeno prije 12 godina
AUTONOMIJA

I Republika Srpska želi nogometnu reprezentaciju

"Loša stvar je što je Kosovo dobilo tu mogućnost, ali je to plus za Republiku Srpsku i sada se možemo nadati utakmicama naše reprezentacije", rekao je je Kovačević

Fotografija vijesti
Više o

nogometna reprezentacija

,

Republika Srpska

,

FIFA

,

autonomija

Nogometni savez Republike Srpske zatražit će nastup izabrane nogometne vrste ovoga entiteta u BiH nakon odluke FIFA da dopusti odigravanje prijateljskih utakmica nogometnoj reprezentaciji Kosova, objavili su u srijedu mediji u BiH, javlja Hina.

Prema riječima predsjednika Nogometnog saveza RS, Mile Kovačevića, taj će savez zatražiti odigravanje prijateljskih utakmica za izabranu vrstu srpskog entiteta jer "ne vidi nijedan razlog da se to ne omogući i Nogometnom savezu Republike Srpske, koji je punopravan član Nogometnog saveza BiH, legitimno priznat od FIFA i UEFA".

"Loša stvar je što je Kosovo dobilo tu mogućnost, ali je to plus za Republiku Srpsku i sada se možemo nadati utakmicama naše reprezentacije", rekao je je Kovačević za Glas Srpske.

Dodao je da očekuje pomoć Srbije i drugih nogometnih saveza kako bi se nogometna reprezentacija Republike Srpske mogla nastupati u prijateljskim susretima.

Izvršni odbor FIFA u utorak dopustio Kosovu odigravanje prijateljskih utakmica, unatoč protivljenju predstavnika europske nogometne federacije (UEFA).

Vlasti Republike Srpske zauzimaju za što veću autonomiju od Bosne i Hercegovine, a tamošnji predsjednik Milorad Dodik nerijetko osporava postojanje institucija BiH.

23.05.2012. 19:06:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh