« Film
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Senzacije danas – razgovor s Annom

U Galeriji na katu posjetitelji razgovora će uz film, moći vidjeti i izložbu radova Hane Tintor koja je otvorena do 18. listopada 2020.

Anna i Iris
Anna i Iris (Hana Tintor)
Više o

Anna

,

Senzacije

,

Iris

U subotu 17. listopada 2020 u 11 sati u Dvorani KIC, Preradovićeva 5 u Zagrebu održat će se razgovor s protagonisticom filma Sve te senzacije u mom trbuhu Annom čija je priča i iskustvo tranzicije iz muškog u ženski spol okosnica filma koji je na ovogodišnjem Animafestu zaslužio posebno priznanje.

U Galeriji na katu posjetitelji razgovora će uz film, moći vidjeti i izložbu radova Hane Tintor koja je otvorena do 18. listopada 2020. a prikazuje radove nastale kroz proces rada na filmu i nakon njega. Razgovor će se održati u Dvorani KIC te je zbog ograničenog broja potrebna prijava. Moći će se pratiti i on-line, link na prijenos bit će objavljen na Facebook i web stranici AM centra!

U otvorenom dijalogu Anna i Iris pričat će o vrlo osobnim trenutcima spoznaje, emocijama koje izazivaju senzacije, (ne)prihvaćanju, borbi za jednakost, svakodnevnim strahovima, feminizmu, mentalnom zdravlju, pa i ljepoti. Iskustvo protagonistice filma Sve te senzacije u mom trbuhu, koja je u procesu tranzicije i pronalaženja vlastitog identiteta tražila odgovore na intimna pitanja, nailazila na probleme uzrokovane neodobravanjima okoline, ali i vlastitim previranjima, otvara i brojne ljudske teme koje ukazuju na univerzalnost težnji koje nisu obojane rodom i spolom.

Na žalost, unutar društva u kojem živimo, i dalje se potenciraju različitosti što posebno otežava svakodnevicu transrodnih osoba. Primjer Anne u kojem je hrabro kroz film, ali i u ovom razgovoru, progovorila o vrlo važnim temama, pokazuje kako je sada red na nama da uhvatimo korak s njom. I kako bi Iris rekla: „Želimo da uši i duše budu otvorene, da slušaju o nama, a razmišljaju o sebi."

Anna rođena 17.07.1993. godine u Zagrebu. Godine 2012. završila zagrebačku opću Gimnaziju Lucijan Vranjanin. Godine 2015. postaje prvostupnica povijesti, 2019. magistra antičke povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Još 2017. godine stječe certifikat Centra za ženske studije u Zagrebu. U znanstveno-istraživačkom radu bavi se razvojem novih teorijskih pristupa u istraživanju rodne i ženske povijesti antičke Grčke i Rima. Tečno govori engleski i njemački jezik, a čita i latinski. Trenutno živi u Berlinu, gdje radi na jednom BMW projektu i priprema se za upis na doktorski studij. U slobodno vrijeme uzgaja ljubav prema dobrim romanima, prevoditeljstvu, putovanjima, kreativnim projektima, kuhanju i video igrama.

Razgovor organizira AM centar u sklopu šire cjeline razgovora Animacija danas, u suradnji s KIC-om i autorima filma Sve te senzacije u mom trbuhu.

Ovaj projekt svesrdno i financijski podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, HAVC, DHFR i Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost kroz svoj program Kultura u zajednici.

14.10.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh