« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
PONOVNO

Seljaci u Vukovarsko-srijemskoj županiji ipak će prosvjedovati

Ministar Čobanković i predstavnici seljačkih udruga dogovorili su da se poticaji isplate u mjenicama, ali seljaci i dalje nemaju povjerenja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

poljoprivreda

,

Hrvatski seljački savez

,

Tomislav Pokrovac

,

seljaci

,

seljaci prosvjed

,

seljački prosvjedi

,

radioaktivo zračenje

,

revolucija u Libiji

"Dosta je bilo laži i prijevara. Vladi više ne vjerujemo jer nas je očito ponovno izigrala obećavši nam mjenicu koja tko zna kada će i hoće li ikada biti naplaćena", kazao je predsjednik Vukovarsko-srijemskog Hrvatskog seljačkog saveza (HSS) Tomislav Pokrovac.

HSS Vukovarsko-srijemske županije zato će pozvati seljake da u ponedjeljak ponovno počnu prosvjedovati.

Pokrovac je najavio da će se u nedjelju u 15 sati na još nepoznatoj lokaciji održati sastanak Koordinacije seljačkih udruga pet slavonskih županija na kojemu bi se trebala postići suglasnost o uključivanju svih udruga u prosvjed

>> Seljaci održali prosvjed upozorenja u središtu Retkovaca

Istaknuo je da za sada može samo jamčiti da će se seljacima iz Vukovarsko-srijemske županije pridružiti seljaci iz Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije. Pokrovac je dodao kako vjeruje da će suglasnost za prosvjede sutra dati i udruge s područja Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije.

Rekao je i da seljaci više ne traže samo ispunjenje obveza koje država ima prema njima po osnovi neisplaćenih poticaja već žele i da se konačno uvede reda u hrvatsku poljoprivredu i stočarstvo, istaknuvši da za to konačno uvođenje reda seljaci nude i određena rješenja.

>> Seljaci će razgovarati s Čobankovićem, ali i prosvjedovati

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković i predstavnici Koordinacije seljačkih udruga svih pet slavonskih županija u petak su u Grabarju nedaleko od Kutjeva postigli dogovor da im država dug od 205 milijuna kuna poticaja iz proljetne sjetve 2008./2009. isplati putem mjenica. (hina/metro-portal)

20.06.2010. 00:40:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh