« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ĐAKOVO:

Seljaci spremni blokirati prometnice ako pregovori propadnu

Okupljeni seljaci čekaju završetak razgovora seljačkih vođa s ministrom poljoprivrede

(Nikola Wolf / CROPIX )
Više o

traktori

,

Đakovo

,

Đakovština

,

prosvjed seljaci

,

Udruga Brazda

Seljačko nezadovoljstvo širi se i đakovačkim kajem, na parkiralištu benzinske crpke Petrol uz đakovačku zaobilaznicu do rano poslije podne okupilo se stotinjak seljaka parkiravši oko postaje 60-ak traktora s transparentima u čijim tekstovima, u formi bećaraca, prozivaju premijerku Jadranku Kosor, ministre Petra Čobankovića, Ivana Šukera i druge državne dužnosnike.

Kako je uoči polaska u Zagreb, na sastanak s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, izjavio predsjednik Udruge Brazda Matija Brlošić, seljaci Đakovštine zahtijevaju isplatu 205 milijuna kuna zaostalih poticaja iz 2008., kao i isplatu novih poticaja u punom iznosu, bez 40-postotnog smanjenja.

Okupljeni seljaci čekaju završetak razgovora seljačkih vođa s ministrom poljoprivrede, koji se poslije podne treba održati u Zagrebu. Ne budu li zadovoljni rezultatima pregovora, najavljuju, blokirat će tamošnje prometnice.

I dalje pristižu prosvjednici s traktorima, a osim seljaka s područja Đakovštine, pridružuju im se i seljaci brodskog, osječkog i vinkovačkog kraja.

U pregovorima s ministrom, kažu, podržavaju Matiju Brlošića, dok pojedinim seljačkim vođama što su također pozvani na sastanak - Antunu Laslu, Slavku Novakoviću i Željku Mavroviću, ne daju podršku. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 16:42:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh