« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VINKOVCI-OSIJEK

Seljaci prijete potpunom blokadom vinkovačke obilaznice

Nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci kažu da više ne žele čekati i dosta im je praznih obećanja koja ne vode nikuda

(Marko Murković/Cropix)
Više o

poljoprivreda

,

Hrvatski seljački savez

,

Tomislav Pokrovac

,

poticaji

,

seljaci prosvjed

,

vukovarsko-srijemski seljaci

,

seljaci blokada

Ukoliko do podneva ne dobiju konkretne odgovore iz Vlade ili Ministarstva poljoprivrede na svoje zahtjeve, seljaci iz Vukovarsko-srijemske županije, točno u podne spremni su na potpunu blokadu južne vinkovačke obilaznice koja povezuje Vinkovce i Osijek, izjavio je predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza (HSS) Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac.

S oko tristotinjak traktora nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci, predvođeni županijskim Hrvatskim seljačkim savezom, od srijede mirno prosvjeduju na traku južne vinkovačke obilaznice koju su jučer, u znak upozorenja, na pola sata i u potpunosti blokirali.

"Ne želimo više čekati. Dosta nam je ispraznih obećanja koja ne vode nikuda, a seljake guraju u još veću bijedu i propast", kazao je Pokrovac podsjetivši kako seljaci traže isplatu zaostalih poticaja iz 2008. godine u iznosu 205 milijuna kuna te ukidanje najavljenog smanjenja poticaja od 40 posto. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 10:37:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh