« Seks
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZABAVNA STATISTIKA

Seks u brojkama

Znamo da seks primarno služi za produžavanje vrste, ali upravo nam statitika omogućuje da vidimo odskačemo li od prosjeka te to po mogućnosti onda nabijemo drugima na nos

Fotografija vijesti
Više o

seks

,

seksualnost

,

muškarci i žene

,

statistika

,

veličina penisa

,

zabavna statistika

Bez obzira radi li se o dužini penisa, riziku od HPV virusa ili rekorderima u broju djece, brojke vezane uz seks uvijek su zabavne. Proučite ove rezultate i pogledajte spadate li u prosjek ili ste van svih statistika!

1. Barem polovica seksualno aktivnih muškaraca i žena imat će genitalnu infekciju HPV virusom u jednom trenutku svog života. HPV ili humani papiloma virus dolazi u niskorizičnom i visokorizičnom obliku; niskorozični su uzrok izraslinama na genitalijama, dok oni visokorizični mogu uzrokovati rak grlića maternice i neke druge vrste tumorskih oboljenja. U 90 posto slučajeva ljudsko tijelo uspješno pobijedi zarazu kroz dvije godine.

2. Dvije trećine žena koje su svoje prvorođenče dobile između 2001. i 2003. godine radile su za vrijeme trudnoće, a čak 80 posto njih još je uvijek radilo 30 dana prije poroda. U razdoblju između 1961. i 1964. godine radilo je svega 44 posto žena, dok je 35 posto od tog broja na radnom mjestu bilo 30 dana prije poroda.

3. Prema jednoj velikoj američkoj studiji provedenoj na 8000 ispitanika između 20 i 59 godina, prosječna žena ima četiri seksualna partnera za svog životnog vijeka, a muškarac sedam.

4. Dvije trećine Britanaca mlađih od 35 godina barem su jednom bili „prijatelji s povlasticama" s nekime. Više od polovice ljudi koji su spavali s prijateljem ili prijateljicom upražnajvalo je sve forme spolnog odnosa; 22,7 posto njih je imalo samo „obični" snošaj, dok je osam posto radilo sve osim samog snošaja.

5. Više od tri četvrtine muškaraca uvijek dožive orgazam za vrijeme seksa, nasuprot tek 29 posto žena koje dožive isto. Isto tako, više od 90 posto žena uz vaginalnu treba istovremeno i klitoralnu stimulaciju kako bi postigle vrhunac.

6. Svaka deseta osoba u braku, točnije 12 posto njih, tvrdi kako najčešće spava odvojeno od svoje supruge/supruga.

7. Prosječni muškarac nevinost gubi s 16,9 godina, dok je ta dob kod žena prosječno 17,4. Nedavne studije pokazuju kako bi najvažniji faktor dobi prvog odnosa mogle biti genetske predispozicije, poput impulzivnosti, koje „navode" pojedinca na to da ranije izgubi nevinost.

8. Oko pet posto četrdesetogodišnjaka i gotovo četvrtina 65-godišnjaka pati od povremene ili stalne erektilne disfunkcije.

9. Unatoč tomu što nam sugeriraju američki filmovi i mediji, prosječna dužina penisa u punoj erekciji u SAD-u jest 15,64 centimetra, a prosječni obujam jest 12,89 centimetara.

10. Svjetski rekord u broju živorođene djece drži Ruskinja koja je živjeka u 18 stoljeću, a koja ih je rodila čak 69, od čega je blizance rodila osam puta, trojke sedam puta te četvorke četiri puta. Ako je vjerovati Guinessovoj knjizi rekorda, titulu oca s najviše djece drži jedan marokanski car, koji se mogao dičiti s 342 kćeri te 525 sinova.

03.01.2012. 14:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh