« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
GAY AFERA

Seks skandal trese njemački nogomet

Njemački nogometni savez istražuje optužbe prema kojima je istaknuti sudac zlostavljao mlađeg kolegu

(Getty Images)
Više o

seksualno zlostavljanje

,

seks skandal

,

Njemački nogometni savez

,

DFB

,

Manfred Amerell

,

Michael Kempter

Nakon sudačkog skandala oko namještanja utakmica, Bundesligu trese još jedna velika afera. Njemački nogometni savez (DFB) istražuje, naime, teške optužbe koje su podignute protiv predstavnika sudačke organizacije Manfreda Amerella.

Kako doznaje Frankfurter Rundschau, 62-godišnjem Amerellu se predbacuje da se "približio" mladom sucu Michaelu Kempteru koji ga je potom prijavio Savezu i proveo gotovo četiri sata na ispitivanju.

Kempter se zasada odbija o aferi izjasniti u javnosti, dok je Amerell za Bild izjavio: "Optužbe su potpuno neutemeljene. Odlučno odbacujem sve sumnje da sam ikoga seksualno zlostavljao."

"Više ne čitam novine, ne gledam televiziju i ne izlazim iz kuće. Zdravstveno se vrlo loše osjećam. Nisam mislio da je ovako nešto moguće", rekao je ogorčeni Amarell.

U međuvremenu je njegov odvjednik Jürgen Langer obavio obavijesni razgovor s čelnicima nogometnog saveza, u čije je ime direktor Stefan Hans pojasnio: "Nastojimo do temelja ispitati što se zapravo dogodilo. Svjesni smo odgovornosti koja sada leži na Savezu i smatramo da je javno osuđivanje ili ublažavanje cijelog slučaja u ovom trenutku potpuno deplasirano."

Kako doznaje Bild, jučer su se DFB-u javila četiri nova svjedoka, a oglasila se i supruga optuženog suca koja je za Abendzeitung izjavila: "Optužbe protiv mog muža su čista izmišljotina."

12.02.2010. 13:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh