« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
RASKOL JE LAŽ

Šeks: Kosor i ja nismo u sukobu, Polančec je izbačen jednoglasno

Nije istina da je došlo do raskola u stranci kako su to neki mediji pokušali prikazati napisima o postojanju 'disonantnih' glasova o izbacivanju Polančeca iz HDZ-a, rekao je Šeks

Vladimir Šeks
Vladimir Šeks (Bernard Čović/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Vladimir Šeks

,

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas kako nema nikakvog sukoba između njega i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor. "Odluku o izbacivanju Damira Polančeca iz stranke Predsjedništvo HDZ-a donijelo je jednoglasno", rekao je Šeks odgovarajući na novinarski upit kako komentira novinski napis da se jedini usprotivio Jadranki Kosor na sjednici kada se iz stranke brisao Polančec.

"Taj tekst objavljen u današnjem Večernjem listu je velika laž", kazao je Šeks, dodavši kako se radi o statutarnoj odluci kojom je Damir Polančec brisan iz članstva HDZ-a, jer je svojim izjavama narušio ugled stranke.

Također je opovrgnuo napise da je na sjednici "bilo disonantnih glasova" ocijenivši da se radi o pokušaju prikazivanja kako je došlo do raskola u stranci, što, kako je rekao, nije istina. Na upit kako komentira izjavu Polančecova odvjetnika Nobila da će Damir Polančec u svojoj knjizi iznijeti niz detalja o cijelom slučaju, Šeks je rekao da je pravo branitelja i obrane da brane svoga klijenta, dodavši kako se ustvari radi o pucanju iz prazne puške.

Na upit da ga se povezuje s rušenjem koalicije HDSSB-a i SDP-a, te da je nositelju Nezavisne liste u osječkoj Županijskoj skupštini Gordanu Matkoviću (koji je direktor Nogometnog kluba Osijeka) ponudio pomoć oko financiranja NK Osijeka, Šeks je rekao kako je i on svojevremeno bio počasni predsjednik NK-a Osijeka i da mu je želja da taj klub uspješno radi.

U protekle četiri godine preko zagrebačkog Croatia osiguranja osigurano je donacija u iznosu od šest milijuna kuna za NK Osijek "neovisno o političkim razlazima", rekao je Šeks naglasivši kako nema govora o rušenju HDSSB-a preko NK Osijeka, koji sada vode Gordan Matković i Robert Špehar. Na novinarsko pitanje kako će se HDZ ponašati u odnosu na najnovije istupanje SDP-a iz koalicije s HDSSB-om u Skupštini Osječko-baranjske županije, Šeks je rekao kako "za sada prati razvoj situacije". (hina/metro-portal)

18.09.2010. 16:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh