« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
DOSAD NAJVEĆI

Sedmi Festival znanosti počinje 20. travnja

Ove godine Festival je posvećen temama koje su obilježili Charles Darwin i Galileo Galilei.

(www.festivalznanosti.hr)
Više o

british council

,

Tehnički muzej

,

Galileo Galilei

,

Charles Darwin

,

Festival znanosti

,

Steve Jones

,

predavanja

,

izložbe

Dosad najveći, sedmi po redu Festival znanosti, bit će svečano otvoren u ponedjeljak, 20. travnja u Tehničkom muzeju u Zagrebu, priopćeno je danas iz British Councila koji je i glavni organizator Festivala.

Ove godine Festival je posvećen temama koje su obilježili dva znanstvenika; Charles Darwin i Galileo Galilei.

U čast 200. godišnjice rođenja Darwina (1809. - 1882.) i 150. obljetnice izlaska njegove knjige "Porijeklo vrsta" tema je ovogodišnjeg Festivala - evolucija, ističu u British Councilu.

Što je život, kako je nastao, koliko zaista znamo o porijeklu vrsta, porijeklu čovjeka, što je evolucija i koja pitanja pred nas postavlja, kreacionizam nasuprot evolucionizmu i mnoge druge teme naći će se na programima Festivala u hrvatskim gradovima, te u brojnim sadržajima u okviru kojih će posjetitelji moći i sami o njima raspravljati sa znanstvenicima, gostima Festivala, stoji u priopćenju British Councila.

Jedan od njih je i britanski znanstvenik prof. Steve Jones koji će za javnost održati dva predavanja na temu "Da li je evolucija čovjeka završila?" od kojih je prvo na programu u ponedjeljak 20. travnja u zagrebačkom Hrvatskom novinarskom domu, a drugo sljedećeg dana u Hrvatskom kulturnom domu u Rijeci.

Prof. Jones održat će i predavanje za studente Medicinskih fakulteta u Zagrebu, Osijeku i Splitu koji će biti povezani videokonferencijskom vezom.

U Tehničkom muzeju u Zagrebu bit će otvorena i izložba British Councila "Darwin danas". Festival znanosti završava 25. travnja, a program i informacije zainteresirani mogu pronaći na službenim web stranicama festivala. (hina/metro-portal)

15.04.2009. 14:00:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh